Galatasaray’dan ‘dava’ açıklaması

Galatasaray Kulübü, dinamik bir gündem yaşamaya devam ediyor. Başkan Burak Elmas, 26 Mart’ta meydana getirilen olağan genel kurulda yönetimsel yönden ibra edilmemişti. Elmas, yönetimsel yönden ibra edilmeme sonucuna dair mahkemeye müracaat ederek dava açtı.

Galatasaray Kulübü ise oluşturulan bu davaya dair bir izahat yayımladı.

Galatasaray Kulübü tarafınca meydana getirilen izahat şu şekilde:

“Saygıdeğer Galatasaraylılar,

26 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulumuz sonra Yönetim Kurulumuz, Genel Kurulumuzun gerçekleşen iradesinin gereği olarak Olağanüstü seçim sonucu almış ve bu seçimlerde mevcut idare kurulumuzdan hiç bir üyemiz aday olmamıştır.

Daha önceki dönemlerde de değişik mahkemeler nezdinde alınmış olan yönetimsel ibrasızlığın hukuken geçerli olmadığı kararlarına istinaden, 25 Nisan 2022 tarihinde, idare heyeti üyelerimiz yönetimsel yönden verilen ibrasızlık kararının kaldırılması için kendilerine tanınmış hukuki haklarını kullanmışlardır. Bu dava, Olağan Genel Kurul tarihinden itibaren bir aylık dava açma süresinin son gününde ve rastgele bir önlem isteği sunulmadan açılmıştır. Böylelikle, mevcut seçim sürecinin sıhhatli bir halde işlemesi hedeflenmiştir.

Dolayısıyla, Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafınca tek tek yapılma olan bu başvuruların mevcut seçim süreci açısından rastgele bir tesiri bulunmamaktadır.

Saygılarımızla,

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort