Garajda bulunan insan kemikleriyle ilgili yeni gelişme!

Nazilli’ye bağlı Yeni Mahalle’de oturan Nesip Sürmeli, 28 Şubat 2011’de ortadan kayboldu. Sürmeli’den haber alamayan yakınları, polise yitik suç duyurusunda bulundu. 11 yıl süresince Sürmeli’den rastgele bir ize rastlanılmazken, yakınları ise 2 ay ilkin bulunması için tv programına katıldı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cumhuriyet savcılığının talimatıyla dosyayı tekrar açıp, çabalama başlattı. Sürmeli’nin bulunması için hususi takım kurulurken, yakınlarının ifadesine başvuruldu, 2 yıllık telefon kayıtları incelemeye alındı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 45 günlük araştırmayla Sürmeli’nin kaybolduğu tarihte kullandığı cep telefonunun son olarak Yeni Mahalle 235 Sokak’ta, kendisine ait evin önünden sinyal verdiğini belirledi.

BETONUN ALTINDAN KEMİKLER ÇIKTI

Bölgede araştırma yapan Asayiş Büro Amirliği ve Cinayet Masası ekipleri, savcılık talimatıyla binada arama gerçekleştirdi. Binanın depo ve garaj olarak kullanılan bölümündeki zeminde farklılık belirleme edilen beton, ekiplerce kırıldı. Betonun altından insana ait olduğu değerlendirilen kemikler çıktı. Kemikler, Nesip Sürmeli’ye ait olup, olmadığının belirlenmesi için DNA belirlenmesi yapılmak suretiyle İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

2 ŞÜPHELİ FİRARİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Nazilli ile Erzurum, Tekirdağ ve Denizli’de eş zamanlı operasyonlar yaptı. Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan, aralarında Nesip Sürmeli’nin eski eşi G.A., evlatları Ö.S. ile U.S.’nin de bulunmuş olduğu 6 kişi, sevk edilmiş olduğu adliyede çıkarıldığı hakimlikçe adli denetim şartıyla özgür bırakıldı.

Başka suçtan Antalya Cezaevi’nde tutuklu olan, Nesip Sürmeli’nin ev sahibinin oğlu Barış Atacan ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile anlatım verdi. Atacan ile ilgili bu suçtan da tutuklama sonucu çıktı. Dosya kapsamında Barış Atacan’ın anası ve 1 kişinin de firari olduğu öğrenildi.

Öte taraftan Barış Atacan’ın ablası E.B., anlatım işlemleri esnasında fenalaştı. Sağlık ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesi’ne götürülen E.B., tedavisinin sonrasında tekrar adliyeye getirildi. 

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort