Gazeteci Ali Baran Fayık’ın beklenen kitabı çıktı

Gazeteci-yazar Ali Baran Fayık’ın Yerel Yönetimler ve Yerel Basın arasındaki ilişkiyi Ankara İlini misal göstererek incelemiş olduğu kitabı çıktı. Yaşamını Ankara’da sürdüren gazeteci-yazar Ali Baran Fayık’ın Yerel Yönetimler ve Yerel Basın arasındaki ilişkiyi Ankara İlini misal göstererek incelemiş olduğu kitabı çıktı. 160 sayfadan oluşan eser; Yerel Yönetimler ve Yerel Basın İlişkisinin incelenmiş olduğu varlıklı içerikli araştırmaları ve röportajları kapsıyor.

‘Yerel Yönetimler ve Yerel Basın İlişkisi: Ankara İli Örneğinde Bir Analiz’

Kitapla alakalı konuşan Gazeteci – Yazar Ali Baran Fayık, “Bu çalışmada mahalli basının mahalli yönetimlerle arasındaki haber üretim süreçlerinin iyi mi işlendiği, iki kurumun haberin tesir gücü sebebiyle ‘ortak çıkar’ kapsamında iyi mi buluşmuş olduğu ve bu ortak çıkarın basın özgürlüğüne ve bağımsızlığına tesir edip etmediği hususları ele alınmıştır. Yerel basın, mahalli yönetimlerin icraat, hizmet ve etkinliklerini haber haline getirerek kamuoyuna sunar. Yerel yönetimler ise yapmış olduğu tüm hizmetleri ve çalışmaları kamuoyuna duyurmak için mahalli basının iletişim gücünden istifade etmek ister” dedi.


Cevheri Güven kimdir?

Kitabın içinde ne olduğu ile alakalı da ipuçları veren Fayık şunları aktardı: “Yerel basında çalışan basın emekçilerinin ve gazetecilik mesleğinin temel problemlerine fer tutan bu çalışma, alanda kronikleşen problemlerin hala devam ettirildiğinin de altını çizmektedir. Aynı zamanda mevcud sorunlara çözüm yollarının sunulmuş olduğu akademik çalışmanın, kitaba evrilerek iletişim fakültesi öğrencilerine ve mesleğin geleceğine katkı yapacağı ümit edilmektedir. Bu çabalama hiç bir vakit kaleminden taviz vermeyen ve birçok zorlukla savaşım eden basın emekçilerine ve geleceğin gazetecilerine armağandır.”

Ali Baran Fayık kimdir?

Ali Baran Fayık, Ankara’nın Çankaya ilçesinde 1990 senesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da, lisansını İstanbul’da Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde  tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2014 senesinde mezun oldu. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde, “ Gazetecilk” alanında yüksek lisans (master) yaptı. Yüksek lisans tezini ‘Yerel Yönetim ve Yerel Basın Arasındaki Haber İlişkisi’ üstüne çalıştı. Aynı  zamanda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Doktora eğitimine devam ediyor.

Gazeteciliğe Sağlık Dergisinde başladı. Ardından  Sonsöz Gazetesi’nde muhabir, editör, Haber Müdürü, olarak çalıştı. 2019 yılındaki mahalli seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç’ın Basın danışmanlığını ve Cumhuriyet Halk Partisi 25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün Danışmanlığını yaptı. Son olarak Sonsöz Gazetesi’nde Gazeteciliğe devam etmektedir.

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort