Gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırı hakkında Halk TV’de yaptığı değerlendirmeler sonrasında programı yayından kaldırılan gazeteci Ayşenur Arslan, gözaltına alındı. Soruşturma sonrasında Arslan, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu dramatik gelişmeleri yakından takip eden gazeteci Seyhan Avşar, Twitter üzerinden, “TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…” şeklinde bilgilendirme yaptı.

Peki Ne Olmuştu?

Ayşenur Arslan, 2 Ekim tarihinde Halk TV yayınında Ankara’daki bombalı saldırıya dair, “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu… Ankara’da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri’de birini öldürerek…” şeklinde ifadeler kullandı. Bu ifadeleri üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Arslan ve Halk TV hakkında inceleme başlattı. Halk TV İmtiyaz Sahibi Cafer Mahiroğlu da bu ifadelerin ardından Arslan’ın sunduğu programın yayından kaldırıldığını belirtti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonrası, Arslan’ın evine gelen TEM Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı ve Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü. Ancak savcılık ifadesinin sonrasında Ayşenur Arslan serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort