GELENEKSEL 3. AVŞA YARI MARATONU SONA ERDİ

Bu sene üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Avşa yarı Maratonu” 10 ülkeden 600’ün üstünde sporcunun katılımı ile tamamlandı.

Balıkesir’in gözde gezim merkezi Avşa Adası bir kez daha koşucuları konuk edecek olmanın heyecanını yaşadı. 3. Uluslararası Avşa Yarı Maratonu; Balıkesir Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu koordinesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Adalar Belediyesi ev gerçekleştirildi. İngiltere, Almanya, Rusya ve daha çoğu ülkeden sporcular Avşa Adası’nı koşarak keşfetti.

Avşa Adası’nda düzenlenen en büyük spor etkinliği olma özelliği taşıyan organizasyonda 21km yarı maraton, 12km yarım ada turu ve 2km halk yürüyüşü parkurları tamamlandı. Çocuk koşusuna katılan küçük sporcuların ise maraton heyecanı gözlerden kaçmadı. Balıkesir Valiliği öncülüğünde toplumsal repertuvar projesi kapsamında ülkemizin 11 ilini etkileyen depremlerin oluşturduğu yaraları sarmak amacıyla “1 Adım 1 Hayat” koşusu gerçekleştirildi. Depremzedeler yararına düzenlenen halk yürüyüşüne yoğun bir katılım oldu.

1 Adım 1 Hayat koşusunda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Yardım koşusuna başta Valiliğimiz olmak suretiyle birden fazla amme kurum ve kuruluşlarımızın katılımları, birlik ve beraberliğe, dayanışmaya maksimum gereksinim duyulan şu günlerde sporcularımıza da misal olması açısından oldukça önemliydi. Yaş sınırı olmaksızın katılım elde eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bitiren her insanın şampiyon olduğu bir spor olan Avşa Maratonunda koşan bütün sporcularımızı da kutlama ediyorum.” dedi.

Etkinliğin ödül törenine Marmara Kaymakamı Murat Çiçek, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman katıldı.

Turizm potansiyeli yüksek bölgelerde meydana getirilen organizasyonların önemine dikkat çeken Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Bu yarışlar, meydana getirilen bölgenin tanıtımı, spor kültürünü daha da yaygınlaştırmak, sporu alt yaş gruplarına indirmek için meydana getirilen yarışların başlangıcında geliyor. Bu yarışlarda ustalaşmış yarışçıların yanısıra masterler dediğimiz grubumuzu da görmek istiyoruz. Koşmanın manasını koşamayacak hale geldiğinizde görüyorsunuz fakat birazcık geç oluyor. Onun için koşmak gerekiyor. Atletizm gün geçtikçe büyüyor. Bütün branşlarda mühim noktaya geldik. Böyle yarışlarla da ülkemizin, yarışın yapıldığı bölgemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Yarı maratonda 10 ülkeden 600 sporcu yer aldı. Bu da ilaveten güzel. Bölgenin kendi iç potansiyel nüfusunun azlığını düşünürsek, bu 600 kişinin gelmesi esnafımız ve bölge insanı için de önemli. Yarışı düzenleyenlere ve yardımcı verenlere teşekkür ediyorum. Biz de Türkiye Atletizm Federasyonu olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort