Gelinim Mutfakta Kupta Malaga Tarifi: Malaga Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kaynana ve gelinlerin gözde yarışması Gelinim Mutfakta hafta ortasına geldi. 27 Eylül Çarşamba günü saat 13.00’da yayına giren Gelinim Mutfakta mücadelesinde yeni gün başladı. Bugün en hoş Kupta Malaga tarifini yapan gelin çeyrek altını kapacak. 27 Eylül Çarşamba günü yeni bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta’da günün yemeği Kupta Malaga tatlısı oldu. Bir yiyenin tadını tekrar unutamayacağı Malaga tatlısı tarifinin püf noktalarını sizler için derledik.
GELİNİM MUTFAKTA KUPTA MALAGA TARİFİ
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı süt
Yarım su bardağından birazcık fazla un
1 paket kabartma tozu
2 yiyecek kaşığı nişasta
2 yiyecek kaşığı kakao
Pastacı Kreması:
1/2 litre süt (500 ml)
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
1 yiyecek kaşığı nişasta
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
Ganaj:
200 ml sıvı krema
1 yiyecek kaşığı tereyağı
70 gram sütlü çikolata
70 gr bitter çikolata
1 çay bardağı fındık kırığı
Yapılışı:
Bir tavada süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Karışımı devamlı karışmasını sağlayarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında şekerli vanilini ilave edin ve ocaktan alın.
Malaga için iri parçalar durumunda kırın ve bir kaseye alın. Malaga likörü ya da romu bisküvilerin üstüne gezdirin.
Pastacı kremasını ve 1 yiyecek kaşığı toz şekeri beraber çırpın. Krem şanti kıvamını alana kadar çırpın.
Kupların tabanına bisküvi parçalarından koyun. Üzerine birazcık muhallebi ekleyin.
Muhallebinin üstüne taze ya da konserve meyve ekleyin. Ardından birazcık daha muhallebi ekleyin.
En üste krem şanti ekleyin. Aralarına muz dilimlerini yerleştirin.
Kupta malaganızı dövülmüş ceviz ya da fındık ile süsleyin. Buzdolabında minimum 2-3 saat kadar soğutun. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun..
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.