Gelinim Mutfakta Mardin Usulü Kitel Tarifi: Kitel (İçli Köfte) Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Mardin Usulü Kitel Tarifi: Kitel (İçli Köfte) Nasıl Yapılır?

25 Eylül Pazartesi günü tv başına geçen izleyicilerin gözdesi Gelinim Mutfakta başladı. Haftanın 5 günü yeni bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta maratonunda yeni hafta macerası start aldı. 25 Eylül Pazartesi günü en hoş tabağı hazırlayıp çeyrek altını yakasına takacak gelinin ödevi Mardin Usulü Kitel oldu. Peki, güneydoğunun en lezzetli mutfağı Mardin’e hususi kitel iyi mi yapılır? İşte dört gözle beklenen Mardin Usulü Kitel tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA MARDİN USULÜ KİTEL TARİFİ

Mardin, Türkiye’nin zamanı ve kültürel olarak varlıklı şehirlerinden biridir. Bu bölgenin mutfak kültürü de olabildiğince özgündür. Kitel Mardin’e ait içli köfte olarak bilinir.

Malzemeler:

Dış malzemesi;

1 kilo köftelik ince bulgur

Yarım kilo irmik

Islatmak için yeteri oranda su

Tuz

İç malzemesi;

8 adet soğan

1 kilogram yağlı kıyma

2 kaşık margarin

3 yiyecek kaşığı sıvı yağ

Karabiber, yenibahar, kimyon, pul biber

Yapılışı:

Yoğurduğumuz kaba bulguru irmiği alın tuzu ilave edip su ile ıslatın.

Bir saat kadar dinlensin. Azar azar su ilavesiyle yoğurmaya başlayın. Suyu birden boşaltmayın. Yumuşak bir hamur harcını açamazsınız.

Açılacak kıvama gelen hamurdan bir parça ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.

İşaret parmağınızla ortasına bastırarak, açabildiğiniz kadar açın.

İçine yeterince hazırladığınız harcı koyun. Ağız kısmını düz bir halde yassılaştırarak kapatın muska şeklini alıyor. Kaynayan tuzlu suya köfteleri atıp 10 dakika haşlayın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort