Google kurucusu kimdir, ne zaman kuruldu, hangi tarihte? Google’ın 25. yaş günü Doodle oldu!

Google’ın Kuruluş Tarihi ve Hikayesi

Google’ın 25. yaş kutlaması nedeniyle, vatandaşlar arama motorunun kuruluş zamanı ve öyküsünü öğrenmek istiyor. Larry Page ve Sergey Brin tarafınca seneler ilkin hayata geçirilen bu devin hikayesine dair detaylar haberimizde.

Google’ın 25. Yıl Doodle Kutlaması

Google’ın 25. yaş kutlaması için hazırlanan hususi Doodle, arama motorunun ana sayfasında yerini aldı.

Google’ın Asıl Kuruluş Tarihi

Google, 4 Eylül 1998 senesinde Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde kurulmuştur. Larry Page ve Sergey Brin tarafınca kurulan bu dev, 19 Ağustos 2004’te halka açıldı. Bu tarihte, Page, Brin ve Eric Schmidt, 2024 yılına kadar Google’da beraber çabalama konusu ile ilgili anlaşmaya vardılar. Şirketin ana misyonu “dünyadaki bilgiyi organize etmek ve evrensel olarak erişilebilir kılmaktır”. Ayrıca firmanın gayri resmi sloganı “Don’t be evil” yani “Kötü olma” şeklindedir. 2006’da firma merkezi, Mountain View, Kaliforniya’ya taşındı.

Dünya çapındaki veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda hizmet veren Google, günlük olarak bir milyardan fazla arama isteğini işlemekte ve kullanıcılar tarafınca yaratılan verinin günlük boyutu yirmi dört petabayt olarak tahmin edilmektedir.

Google’ın Büyümesi ve Ürünleri Google, kuruluşundan bu yana hızla büyüdü ve yalnızca bir arama motoru olmaktan çıkarak oldukça muhtelif ürünlere ve hizmetlere ev sahipliği yapar hale geldi. Orkut, Google Buzz, Google+ gibi toplumsal medya platformlarından, Gmail gibi e-posta servislerine, Google Chrome gibi internet tarayıcılardan, Picasa ve Google Talk gibi uygulamalara kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Ayrıca, mobil dünyada Android işletim sistemine öncülük etmiştir.

Google’ın Kurucuları Kimlerdir?

Google’ın kurucuları, Larry Page ve Sergey Brin’dir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort