Görme bozukluğuyla başladı, 10 yıldır gözlerini kapatamıyor

Antalya’da 22 yaşlarında dans okulu açmaya hazırlanırken ölümcül bir hastalığa yakalanan Halil Özçelik, 10 senedir gözlerini kırpmadan yatağa mahkum şekilde hayat savaşı veriyor. Göz kapaklarını oynatamadığı için gözleri kan çanağına dönen gencin gözlerini, anası yara bandıyla kapatıyor. Oğlunun 6 senedir da konuşamadığını anlatım eden anne Gülsüm Özçelik, “En son lafı ‘Anne asla bir şey istemiyorum, tamam mı?’ oldu. Pes etti Halil” dedi.

Antalya’da yaşayan İbrahim-Gülsüm Özçelik çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Halil Özçelik (32), 2012 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Konservatuar Bölümü 2. derslik öğrencisiyken, sağ gözünde görme bozukluğu yaşamaya başladı. İlk olarak Behçet hastalığı teşhisi konulan Özçelik, balans ve konferans bozukluğu yaşadıktan sonrasında okulu bırakıp Antalya’daki ailesinin yanına döndü. Burada hastalığı daha da ağırlaşan Özçelik’e SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) teşhisi konuldu. Bir süre sonrasında iki gözünde görme yeteneğini kaybeden Özçelik, sonrasında konuşma, yiyecek yeme ve hareket işlevlerini da tamamiyle kaybetti. Özçelik ailesi, hastalığın tıbben net tedavisi bulunmadığını öğrenince ise adeta yıkıldı. Yüzde yüz engeli bulunan genç Halil, dans okulu açmayı planladığı yaşamını artık görmeyen gözleri asla kapanmadan yatakta ölümle savaşarak geçiriyor.

“Pes etti, son lafı ‘Hiçbir şey istemiyorum anne’ oldu”
Durumu stabil olan oğlunun gözlerini bantla kapatmaya devam ettiğini belirten anne Gülsüm Özçelik, “Gözlerini bantla kapatıyorum zira dinlenmesi gerekiyor. 2017 yılına kadar konuşabiliyordu fakat o zamandan bu yana konuşması. Pes etti Halil. En son lafı ‘Anne asla bir şey istemiyorum, tamam mı?’ oldu. O pes etti fakat ben etmedim. Sadece anne diyebiliyor şu an, o da ihtiyacı bulunduğunu belli etmek için. İnşallah bigün düzelecek” ifadelerini kullandı.

“Ev arıyoruz”
Anne Gülsüm Özçelik, şu anda ev konusu ile ilgili sorun yaşadıklarını ve Antalya’da kiralık ev bulmakta zorlandıklarını dile getirerek, “Kiramızı yükseltmeyi ev sahibimize öneri ettik fakat bizim çocuklarımıza lazım dediler. Ev konusu ile ilgili da Antalya’da fiyatlar oldukça yüksek. Ev bulmakta zorlanıyorum, kiralık ev yok diyebilirim. 8-10 bin lira arası ya da daha düşük olursa oldukça iyi olacak. En azca 3+1 olması gerekiyor, zira Halil’in ayrı bir oda gerekiyor. 2 çocuğum daha var. İş yerimize yakın bir semtte olması bizim açımızdan makul olacaktır” dedi.

İHA

AW045043 05 AW045043 08 AW045043 06

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort