Göz yorgunluğu nedir? Göz yorgunluğu neden olur?

Göz yorgunluğu birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Göz yorgunluğu tüm yaş gruplarında görülebilir. Peki, göz yorgunluğu nedir? Göz yorgunluğu niçin olur?

GÖZ YORGUNLUĞU NEDİR?

Tıp dilinde “astenopi” olarak adlandırılan göz yorgunluğu, göz sinirlerinin ve ufak kasların gayet fazla çalışmasına bağlı olarak gözlerin yorulmasıdır.

Dijital göz yorgunluğu çağımızın en çok karşılaşılan hastalıklarından biridir. Özellikle çocuklar ve yetişkinlerin direkt olarak ve uzun soluklu dijital aygıt kullanımı göz yorgunluğuna yol açmaktadır.

Çocukluk yaşlarda telefon, bilgisayar gibi elektronik aletlerin ekranlarına maruz kalmak ileriki yaşlarda miyopi rahatsızlığına da niçin olduğu meydana getirilen incelemelerde kanıtlanmıştır.

Genellikle göz yorgunluğu tıbbi olarak tedavi edilen bir hastalık değildir. Ancak birtakım olaylarda göz yorgunluğu emareleri göz nezlesinin nedeni de olabilmektedir. Gözleri dinlendirmek gibi alınan önlemler kararında süren rahatsızlıklar için Göz Hastalıkları doktoruna muayene olmak gerekmektedir.

GÖZ YORGUNLUĞU NEDEN OLUR?

Beslenme eksikliğine, uykusuzluğa, etraf kirliliğine ve kas gerilimine karşı olabildiğince titiz olan gözler ile ara vermeden okuma, uzun süre otomobil sürme, dijital ekranlarda fazla zaman geçirme ve birtakım aydınlatmalara gene uzun süre maruz kalma göz yorgunluğuna niçin olmaktadır.

GÖZ YORGUNLUĞU BELİRTİLERİ NELER?

– Gözlerde yanma hissi

– Gözlerde kızarıklık ve kuruluk

– Göz çevresi ve alında ağırlık hissi

– Bulanık ve çift görme

– Göz kapaklarının ağırlaşması

– Boyun ve baş ağrısı

– Işığa karşı hassasiyet

– Odaklanma zorluğu

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort