Gülden Karaböcek kimdir? Gülden Karaböcek neden gündem oldu?

Gülden Karaböcek’in bir çorbacı da sahne almış olduğu ve sevilen şarkılarını dediği sahneler toplumsal medyada güncem oldu. 80’li yılların sevilen ismi Gülden Karaböcek’in yaşamı araştırılmaya başlandı. Peki, Gülden Karaböcek kimdir? Gülden Karaböcek niçin gündem oldu?

Gülden Karaböcek geçtiğimiz günlerde çorbacı da sahne almasının sonrasında toplumsal medyada yayılan sahneler oldukça konuşuldu.

GÜLDEN KARABÖCEK KİMDİR?

Gülden Karaböcek 4 Kasım 1953 senesinde Ankara’da dünyaya geldi.

Gerçek ismi Saniye Gülden Göktürk olan Gülden Karaböcek, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra, Ankara Radyosu’nda Yaşar Aydaş’tan şan, nota ve solfej eğitimi aldı.

Gülden Karaböcek Ankara’dan ailesi ile beraber İstanbul’a gelmiş olarak ilk plağını 14-15 yaşında Pathé isimli şirket hesabına doldurdu: “Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım” 45’liği. Bu plakta Karaböcek’e meşhur sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla eşlik etti. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşamış olduğu aile içi stres nedeniyle zamanın meşhur starı ablası Neşe Karaböcek’in takma soyadını 1972 senesinde mahkeme kanalı ile alarak resmileştirdi.

70’li yıllarda Anadolu Pop Folk olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o devre ilaveten “Yaralı Kalp”, “Anca Beraber Kanca Beraber”, “Taka Taka”, “Dur Bırakma Beni” gibi aranjmanları başarıyla seslendirdi.

Gülden Karaböcek 18 Ocak 2020’de Büyük Kulüp’te Gönül Yazar, Seyyal Taner, Semiha Yankı, İskender Doğan, Ersan Erdura ile nostaljik Aile Gazinosu konserinde sahne aldı.

Gülden Karaböcek şarkılarında aşk acısı ve ayrılık temasına sıkça yer verdiği için Hüzün Kraliçesi olarak anılmaktadır.

Gülden Karaböcek’in 1984 senesinde kaset olarak gösterilen ‘Dünyadan Zevk Almıyorum’ isimli albümü 36 sene aradan sonra 2020 yılının Aralık ayında Elenor Müzik’ten Plak olarak tekrar yayınlandı.

Gülden Karaböcek aslolan şöhretini 1978 senesinde çevirilmiş olduğu meşhur Dilek Taşı filmi ile kazanmıştır. Hemen arkasından gösterilen “Dilek Taşı” 45’liği sanatçının 1 numaralı başyapıtını 1978 yılının unutulmaz klasiği olarak zirveye çıkarmıştır.

Dilek Taşı filmi ve 45’liği ile yaşamış olduğu başarı, sanatçıya oldukça daha büyük bir başarının kapısını araladı ve böylelikle meşhur “Müzik ve Ben” albümü doğdu. 1979 senesinde gösterilen bu albümünde Gülden Karaböcek, besteci kimliğini, bütün müzik bilgisini ve yılların duygu birikimini açıkça ve tabii bir şekilde, içerisinden geldiği gibi ortaya koyarak başta “Sürünüyorum”, “Ayrılık Kolyesi”, “Kırılsın Ellerim”, “Bahtıma Yanarım” ve “Kaybolan Hayaller” olmak suretiyle hit haline gelen birçok esere imzasını attı.

Gülden Karaböcek’in 1978 (Dilek Taşı), 1985 (Duyar mısın Feryadımı, Kenar Mahalle, Hasretinle Yaşanmıyor, Sevsen Ne Olurdu), 1986 (Ağlıyorsam Yaşıyorum) yıllarında çekmiş olduğu 6 tane de sinema filmi vardır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort