GÜNCEL ALTIN FİYATLARI: Tam altın ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? 6 Eylül altın fiyatları ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı ve tam altın ne kadar olduğu merak ediliyor. Dün, ons altın fiyatındaki düşüşe paralel kıymet kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 1.658,8 liradan tamamladı. Tam altın ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? 6 Eylül altın tutarları ne kadar oldu? Detaylar haberimizdedir…

Altının gram fiyatı, güne yatay bir seyirle başlamasının sonrasında 1.659 lira seviyesinde prosedür görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.725 lira, cumhuriyet altını da 11.005 liradan satılıyor.

Dün, ons altın fiyatındaki düşüşe paralel kıymet kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 1.658,8 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise yatay bir seyirle başlamasının sonrasında saat 11.05 itibarıyla önceki kapanışının derhal üstünde 1.659 liradan prosedür görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.725 liradan prosedür görüyor.

Cumhuriyet altını da 11.005 liradan satılıyor. Düşüş eğilimini üst üste 3. prosedür gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 1.923,6 dolardan prosedür görüyor.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Amerika Merkez Bankası’nın ( Fed ) faizleri yüksek ölçüde uzun süre tutacağına dair beklentilerin artmasıyla yükselen Amerika tahvil getirileri ve doların, dibine olan talebin azalmasına yol açtığını söyledi.

Dün en büyük petrol üreticilerinin arz kısıtlamalarıyla yükselişi ivme kazanan petrol fiyatlarının, enflasyona dair endişeleri yeniden alevlendirdiğini kaydeden analistler, bu durumun para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in gelecek devre para politikaları üstünde baskı kurabileceğini kaydetti.

ERDOĞAN’DAN ENFLASYON MESAJI

Analistler, bugün yurt içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı OVP’nin yatırımcıların odağında olduğunu belirterek, açıklamaların piyasalarda oynaklığı artırabileceğini bildirdi.

Erdoğan, dün kabine toplantısının sonrasında yapmış olduğu konuşmada, “Enflasyonu mısra getireceğimize bütün kalbimizle inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

ONS ALTINDA 1.940 DOLAR DİRENÇ KONUMUNDA

Bugün yurt içerisinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt haricinde ise Avro Bölgesi’nde perakende satışlar, ABD’de dış tecim açığı, hizmet ve sentetik PMI verilerinin yanı sıra Fed’in Bej Kitabı tutanağının takip edileceğini aktaran analistler, yöntem açıdan altının ons fiyatında 1.920 ve 1.910 doların destek, 1.940 ve 1.950 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Tam Altın Gündem Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort