Güntekin Onay’dan Şenol Güneş’e olay cevap: Şampiyonluğu rüyasında görürdü

Süper Lig’in 7. haftasında misafir oldukları ve 2-0 galip geldikleri Konyaspor maçının sonrasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yayıncı kuruluş hakkında laflarına Güntekin Onay cevap verdi.

‘GÜVENSİZ BİR ORTAM YARATILDI’
Zor bir dönemden geçtiklerini belirten Güneş, şunları söyledi: “Deplasmanda oynadık. Biz de tabii zor bir dönemden geçtik. İki deplasman maçında oldukça ucuz kaybettik. Onun da bir travması var ekip üzerinde. Zaten sürem başından beri saha haricinde güvensiz bir ortam yaratıldı, fakat bunu aldığımız neticelerle kapatmaya çalışırken, iki maç da kaybettiğimiz 6 puan ve ligde tabii konumumuzu da etkiledi.

‘YAYINCI KURULUŞUN TARAFSIZLIĞINA İNANMIYORUM’
Yayıncı kuruluşu sert bir üslupla eleştiren deneyimli futbol adamı, “Bir de kamuoyunda bilhassa bizim taraftarlar içinde güvensizlik olması için argümanlar konuşuldu.” dedi ve ekledi:

Ben yayıncı kuruluşun azca evvel yüzüne söyledim. Şimdi de söylüyorum, tarafsızlığına inanmıyorum. İyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Çünkü onlar yok etmeye çalışıyorlar. Ama bizim taraftarın da o hususta uyanması gerekiyor. Şimdi yorumlarla esasen niyetinizi belli edebilirsiniz, fakat aslolan belgelerle belirtmesi oldukça kötü. Biz Pendikspor maçında attığımızda golü, o bu şekilde rahatsız olmadan konuşmayan kurum, bir diğer maçta gol olduğu vakit o görüntüyü veriyorsa benim konuşacak bir şeyim yok. Yani istediği vakit o görüntüyü devreye sokarsın, vazgeçtiğiniz vakit sokmazsın. Peki bu kurumlara biz iyi mi güveneceğiz? Aynı durumda takımınızın negatif oynuyar, tabii ki eleştireceksin. Eleştirme üstünden de yalnızca şu yapılıyor; camiada iyi mi bir güvensizlik yaratılır. Zaten biz yazdan beri idare istifa, şunlar bunlar. Eleştiri yapılır, fakat her gün bunlar konuşuluyorsa ve kazandığın maçtan sonrasında niye kazandık diye pişmanlık duyma hissi veriliyorsa, burada ben samimiyetin bulunduğunu düşünmüyorum. Bu tehlikeli bir durum. Bizim için değil. Türk futbolunda tehlikeli bir durum. Saygısızlık olarak görüyorum.

‘OYUNCULARIN VE YÖNETİMİN YAKASINI BIRAKALIM’
Tepkisini sürdüren Güneş, ”Maç kazanılmış, ‘Afrika kupası varmış da’, var ise var yani, her vakit konuştuğumuz şey. Kaybettiğiniz zaman, ‘kimi kötüleyeceğiz, kimi yok edeceğiz.’ Yani garip bir şey görüyorum şu anda. Bizim bu vakit zamanki kaybettiğimiz iki maçtaki noksan oyunlarımızı biz esasen eleştiriyoruz. Siz de eleştireceksiniz. Ama bu tenkit sınırlarını aştık. Başka niyetlere girildi, camianın da tuzağa düştüğünü düşünüyorum. Ben taraftarların daha sakin olup. Çünkü burada yapacağımız en ufak yanlış, zarar verebilir. Zaten istenen şey, dışarıdan pompalanmak istenen konuların, bizim camiamızda tartışılmasını doğru bulmuyorum. Herkes, her şeye açık. Biz oyuncularda, ben de takımın etkin olması için uğraşıyoruz. Eksik taraflar var ise onları eleştirilir camia tarafından. Ama olmayacak mevzularla maç kazandığımız vakit bile yok sayacaksak, kaybettiğimiz vakit abartılı bir halde hep dışlamaya çalışırsak bu doğru değil işte. Transfer yapılmıştır, şu yapılmıştır, bunlar tamam doğrudur. Evet geçen de söyledim. Oyuncuların ve kulübün şu an bu şekilde bir problemi yok. Ama aldığımız sonuçların bu şekilde bir başarısız sonuçlardan esasen ben sorumluyum. Dolayısıyla o vakit oyuncuların ve yönetimin yakasını bırakalım. Ama hem başkan hem bana, daha sonrasında oyuncuya geldiği zaman, transferde hepsi kusursuz çıkmadı. Bütün oyuncularımız hazır değil. Bunlar eleştirecek. Biz de onları değerlendiriyoruz” diye konuştu.

GÜNTEKİN ONAY: ŞENOL HOCA GERGİN
Şenol Güneş’in laflarına canlı yayında cevap veren moderatör Güntekin Onay, deneyimli ismin birazcık gerilmiş bulunduğunu belirtti, “Takımı 8 puan gerisinde. Trabzon’da 3 gol yedi, Adana’da 4 gol yedi, Brugge’de farktan kurtuldu. Deplasmanlarda istediği gibi oynayamıyordu. 8 puanın getirmiş olduğu baskı önemli. ‘Yayıncı kuruluşa güvenmiyorum’ lafları enteresan” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“ŞAMPİYONLUĞU RÜYASINDA GÖRÜRDÜ”
Şenol Hoca’nın şampiyonluğunda burası gene yayıncı kuruluşta. Yayıncı kuruluş manipülasyon yapıyorsa, bir rekabet yaratmak istiyorsa Başakşehir şampiyonluğu rüyasında görürdü. Onu aleni konuşalım. Trabzonspor’un reytingi, kabul edelim ki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’a göre daha az. Trabzonspor da şampiyon olamazdı. Sergen Hoca, Beşiktaş’ın başındayken kim yayınlıyordu maçları, beIN Sports yayınlıyordu. Kim ne yapabilir?

“BEN 32 SENEDİR BU İŞİ YAPIYORUM”
“Şenol Hoca ile kimin ne derdi olabilir? Ben 32 yıldır bu işi yapıyorum, kimselerle polemiğe girmedim. Kimseye saygısızlık yapmadım. Röportajı yapan arkadaşımız Gürler, oldukça efendi ve tertemiz bir çocuk. Feyyaz Uçar, lakabı Kibar Feyyaz’dır. Kimsenin kalbini hayatında kırmamıştır. Şenol Hoca’nın gerginliği, takımının 8 puan geride olması, iyi futbol oynamıyor olması herhalde bizle bir alakası, kurumumuzla alakası yoktur.”

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort