Gürcistan Sokhumi Devlet Üniversitesinde Türkçe sınıfı açıldı

TİFLİS (AA) – Gürcistan’daki Sokhumi Devlet Üniversitesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği sayesinde Türkçe sınıfı açıldı.

Başkent Tiflis’te etkinlik yayınlayan üniversitedeki açılış programına Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, TİKA heyeti, Sokhumi Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zurab Khonelidze, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İki ülkenin ulusal marşlarının okunduğu programda Prof. Dr. Khonelidze, üniversitelerine verdikleri destekten kaynaklı TİKA’ya teşekkür etti.

Gürcistan devleti ve halkına verdiği destek sunar için Türkiye’ye minnettar olduklarını belirten Khonelidze, iki ülkenin stratejik ortak bulunduğunu söyledi.

Sokhumi Devlet Üniversitesindeki “Türkoloji” adlı sınıfta eğitime verilen mühim bir desteğin bulunduğunu dile getiren Khonelidze, “Bu sınıfı Türkiye’nin buradaki ufak bir adası, bir Türk alanı olarak görebilirsiniz.” dedi.

Türkiye ile Gürcistan’ın bölgede benzer çıkarları bulunan iki ülke bulunduğunu kaydeden Khonelidze, açılışı bugün meydana getirilen sınıfın Türk-Gürcü ilişkilerinin sağlamlığını gösterdiğini belirtti.

– “İki kardeş ülkenin köklerini daha da sağlamlaştıracak açılış için bir aradayız”


Görkem Sertaç Göçmen kimdir?

TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz da bulundukları üniversitedeki açılışın Türk-Gürcü ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine hizmet ettiğini vurgulayarak, “Bugün burada iki dost ve kardeş ülkenin köklerini daha da sağlamlaştıracak açılış projesi için bir aradayız.” şeklinde konuştu.

TİKA’nın 29 senedir Gürcistan’da sağlık, tarım, altyapı gibi çoğu alanda faaliyetlerini sürdürdüğü bilgisini paylaşan Yorulmaz, ehemmiyet verdikleri projelerin içinde eğitimin öncelikli bulunduğunu söyledi.

Büyükelçi Orbay da Gürcistan’daki Sokhumi Devlet Üniversitesinde Türkçenin öğrenilip öğretileceği sınıfın açılışına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu anlatım etti.

Açılışa katılan öğrencilere hitaben Orbay, “Sizler, ülkelerimiz arasındaki dostluk bağlarının, kültürel köprünün, bu kadim dostluğumuzun en mühim yapı taşlarısınız, en büyük ayaklarısınız.” dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinen Orbay, “Gürcistan’ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve güvenliğine desteğimiz her vakit kuvvetli olarak devam edecek.” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort