Hac kayıtları ne zaman? 2024 Hac ön kayıtları ne zaman nasıl yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2024 yılı Hac ön kayıt işlemlerine dair duyuruda bulundu. Hac ön kayıtları için e-Devlet üstünden kayıt gerçekleştirmek gerekiyor. Peki, Hac kayıtları ne zaman? 2024 Hac ön kayıtları ne vakit iyi mi yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı Hac ön kayıt başvurularının başladığını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafınca yayımlanan 2024 hac kayıt takvimiyle beraber hac ön kayıt tarihleri de belli oldu.

2023/ 2024 HAC ÖN KAYIT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Hac ön kayıtları 13 Eylül-11 Ekim tarihleri içinde e-Devlet üstünden yapılacak. Ayrıca Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü davet merkezinden (0 850 260 13 13) hac ön kayıt süreci ve güncellemelere dair malumat alınabilecek.

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

İlk defa hacca gitmek için kayıt yaptıracak olan hacı adayları 450 liralık hac ön kayıt tutarı yatıracak. Anlaşmalı bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılımı, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) kurumsal hesabına ön kayıt tutarı yatıracaklardır.

2023/ 2024 HAC KAYITLARI

Daha ilkin hac kaydı olup durumlarında değiştirmek istemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri kendiliğinden yenilenecektir.

İl, adres, iletişim detayları ve konaklama türünde değiştirmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet üstünden ya da il-ilçe müftülükleri vasıtasıyla durumlarında güncelleme yapabilecek.

Başkasının yardımı olmadan günlük etkinliklerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta ya da yaşlı olan vatandaşlar, müracaatlarını, hacca daha ilkin asla gitmemiş refakatçileri ile beraber yapabilecek.

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlar, belirlenen süre içinde evlatlarının ön kayıtlarını yaptırabilecek. Söz mevzusu yaş aralığında bulunan çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort