Haluk Dinçer kimdir? – Elips Haber

Haluk Dinçer nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Haluk Dinçer’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Haluk Dinçer aratılıyor. Haluk Dinçer, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Haluk Dinçer’in biyografisini haberimizde derledik…

Haluk Dinçer kimdir?

Haluk Dinçer, 1962 senesinde İstanbul’da doğdu. Haluk Dinçer, Michigan Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği branşında lisans (BSE) ve İşletme branşında yüksek lisans (MBA) dereceleri aldı. Kariyerine 1985 senesinde ABD’de General Motors Global Technical Center içeriğinde Proje Mühendisi olarak başlayan Dinçer, Ağustos 1995’te Sabancı Topluluğu’na katılmış, TEMSA’da Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Aralık 1995’ten itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak vazife yaptı.

Haluk Dinçer, Ekim 2001’de Sabancı Holding içeriğinde Gıda Grup Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2002’de Sabancı Holding Yürütme Kurulu Üyesi ve Gıda Grup Başkanı olarak atandı. Eylül 2004’te Gıda ve Perakende Grup Başkanlığına getirilen Dinçer, Mart 2011’de Perakende ve Sigorta Grup Başkanlığı görevini üstlendi.

Haziran 2016’da reorganizasyon sonrası Sabancı Sigorta Grup Başkanı, Nisan 2020’de Finansal Hizmetler Grup Başkanı olarak atandı. Halen Holding Yürütme Kurulu Üyesi, Aksigorta, AGESA, EXSA, TURSA, Ankara Enternasyonel Otelcilik şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve BRİSA’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak vazife yaptı.


Ankara Kuşu hesabının sahibi kimdir?

Dinçer, 2014-15 yıllarında TÜSİAD Başkanı olarak vazife yapıp halen TÜSİAD Başkanlar Konseyi Üyesi’dir. Ayrıca 2008-14 yıllarında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu içeriğinde Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanlığı görevini üstlendi. Şubat 2018’den beri Global İlişkiler Forumu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak vazife yapmaktadır. Haziran 2019’dan beri sigorta sektörünün internasyonal kuruluşu Geneva Association’a üyedir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort