Hamd duası nedir? Hamd duası nasıl okunur Türkçe okunuşu nedir?

Allah’ın dünyada bize bahşettiği her şeye teşekkür etme amacıyla Hamd duası okunur. Hamd duasının sabah ile akşam zamanlarında okunması öneri edilir. Peki, Hamd duası nedir? Hamd duası iyi mi okunması mümkün Türkçe okunuşu nedir?

Hamd duası, Allah’ın bize verdiği, nimetlere, insan sağlığına, akla, ilme teşekkür etmek amacı ile yapılmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de sürekli olarak değinilen şükür duasından, esas olarak peygamber efendimiz de her vakit bahsetmiştir.

HAMD DUASI NEDİR?

Hamd duası Allah’ın bu dünyada bize bahşettiği tüm her şeye teşekkür etmek amacı ile meydana getirilen ve bereketi artıran bir yakarma türü olmaktadır. Alimler duanın sabah ile akşam zamanlarında okunmasının olabildiğince hayırlı olduğuna işaret ederler.

Sabah namazlarında ve akşam namazlarının sonra hamd duası okunarak Allah’a teşekkür edebilmek mümkündür. Şükür duasının faziletleri epey fazladır. Bazı alimler okunmasının, kalpleri ferahlattığını, zihinleri geliştirdiğini ve huzuru arttırdığını söylemektedir.

HAMD DUASININ ARAPÇA OKUNUŞU

Hamd duasının Arapça okunuş şekli:

”Allahümme inni es’elüke min hayri ma seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve’neuzü bike min şerri meste’azeke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve ente’l müstean ve aleyke’l belağ ve la havle ve la kuvvete illa billah.”

HAMD DUASININ TÜRKÇE OKUNUŞU

Hamd duasının Türkçe okunuş biçimi şöyle olmaktadır:

”Allah’ım senin peygamberin Muhammed’in senden dilediklerini bende dilerim. Peygamberin sana sığındığı şerlerden bizler de sana sığınırız. Yardım ama senden dilenir ve beklenir. İnsanı dünya ve ahiretin muradına eriştiren ama sensin. Günahtan kaçmak için güç, yakarma edebilmek için qüç ama Allah’ın yardımı ile kazanılır.”

HAMD DUASI NASIL YAPILIR?

Hamd, Allah’ın bize verdiklerine teşekkür amacı ile yapılmaktadır. Peygamber efendimiz, müjdeli bir haber aldığında hamd duası yapmaktadır. Şükür namazına kalkmaktadır.

Şükür duası yapabilmek için abdest almanın fazileti de alimler tarafınca bildirilmektedir. Bir şahıs şükür duası yapmak talep eder ise, bir ilkin temizlenmelidir. Abdestini almalıdır ve duaya başlamalıdır.

Bireyin namaz sonra duayı yapması çok daha faziletli olacaktır. Bunun nedeni ise peygamberimizin bu yolla yapmış olmasıdır. Şayet ki kişinin abdest alabilecek ve namaz kılacak olanağı yoksa hamd duası yapabilmektedir.

Hamd duası abdeste ve namaza koşullu bir halde yapılmamaktadır. İstenildiği durumda daima her yerde Allah’a dönüp, el açılarak ya da içten yapılabilmektedir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort