Hangi iPhone modellerine güncelleme gelecek? Hangi iPhone modellerine güncelleme gelmeyecek?

Uzmanlar Eylül ayı itibariyle birtakım iPhone modellerine iOS güncellemesi gelmeyeceğini konuşuyor. Apple iPhoneların güncellemelerine dair hemen hemen bir izahat yapmasa da birtakım iPhone modelleri üstünde duruluyor. Peki, hangi iPhone modellerine güncelleme gelecek? Hangi iPhone modellerine güncelleme gelmeyecek?

İngiltere’nin oldukça okunan gazetelerinden Daily Mail’de bulunan haberde, uzmanlar iki iPhone modeli üstünden birtakım açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, Apple’ın eylül ayında birtakım modellere program güncellemesi yapmayacağını belirterek iPhone 8 ve iPhone X’lere güncelleme gelmeyeceğini duyurdu.

Apple’ın eylül ayında iOS 17 adlı yeni program güncellemesini kullanıma alacağı belirtilirken bu iki modelin ise bu güncellemeyi desteklemeyeceği belirtildi.

İngiliz medyasında bulunan haberlerde, iOS 17 güncellemesi almayan telefonların değerinin ise yarı yarıya azalacağı belirtildi.

2017’de satışa çıkan iPhone 8 ve iPhone X’in değerlerinin düşmesinin beklendiği açıklanırken benzer bir durumun geçen sene kullanımına başlanan iPhone 7 Plus ve iPhone 6S’lerde de yaşandığına dikkat çekildi.

Apple’ın büyük ehemmiyet verdiği iPhone X piyasaya 999 dolarlık fiyat etiketiyle çıkmış ve Touch ID yerine Facial ID adlı yüz tanıma teknolojisini kullanan ilk iPhone ürünü olarak kayıtlara geçmişti.

HANGİ İPHONE MODELLERİNE GÜNCELLEME GELECEK?

iOS 17’yle beraber Apple’ın açıklamış olduğu güncelleme alacak iPhone modelleri sıralaması şu şekilde:

– iPhone 14 serisi

– iPhone 13 serisi

– iPhone SE 2023

– iPhone SE 2022

– iPhone 12 serisi

– iPhone 11 serisi

– iPhone XS ve XS Max

– iPhone XR

iOS 17 iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve öteki eski iPhone modellerine gelmeyecek.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort