Hem tadı hem ismi farklı: Meşhur Ankara Köyter’i

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Ankara’nın geleneksel tatlılarından bir olan Köyter, çoğu şahıs tarafınca daha ilkin keşfedilmemiş bir tatlı olarak özgünlüğünü koruyor. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu tatlı basit hazırlanışıyla da gönüllere taht kuruyor.

ANKARA’NIN POPÜLER TATLISI: KÖYTER

Ankara özelinde sıkça hazırlanan bir tatlı olan Köyter, Ankara’nın çoğu ilçesinde popülerliğini koruyor. Sürekli olarak aynı tatlıları yapmaktan sıkılanlar ve farklı tatlara fırsat vermeyi sevenler için doğru adres olan Köyter, büyük ufak hepimiz tarafınca oldukça sevilecek.

Aniden gelen misafirler için de ne yapsam? Sorusuna verilecek en hoş cevaplardan biri olan Köyter, içerisine giren malzemeler vasıtası ile yediğiniz en hafifçe tatlılardan biri olacak. Doğal üzüm pekmezinden meydana getirilen Köyter, leziz oluşu kadar sunumuyla da gözlere hitap ediyor.

Farklı civarlarda de farklı biçimlerde yapılabilen Köyter’i Ankara usulü yapımıyla sizlerle paylaşıyoruz.

KÖYTER TATLISI ASIL YAPILIR?

Yapımı oldukça basit olan Köyter tatlısı için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • 3 yiyecek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Köfter tatlısı imal aşamaları

  • Pekmez, nişasta ve su karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamında pişirilir.
  • İnce kenarlı siniye nişasta serpilir.
  • Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür.
  • Kuruyunca dilimler durumunda kesilir. Servis yapılır.
  • İsteğe bağlı olarak üstüne Antep Fıstığı ve ya ceviz serpiştirilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort