Hilmi Türkmen aday olacak mı? İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday mı?

Yerel seçimde doğru bir adayla İstanbul halkının karşısına çıkmak isteyen AK Parti’de adeta seferberlik duyuru edilmiş durumda… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta “Mutlaka geri almalıyız” söylediği megakent için en son 39 ilçede geniş katılımlı bir anket çalışması yapıldı. Yapılan anket çalışmasında vatandaşa 7 isim soruldu. Peki, Hilmi Türkmen aday olacak mı? İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday mı?

Ekrem İmamoğlu’nun tekrar aday olacağını açıklamasından sonrasında AK Parti’nin İstanbul adayının kim olacağı hepimiz tarafınca merak ediliyor. Gelen son bilgilere göre; 39 ilçede geniş katılımlı bir inceleme yapıldı. Bu araştırmada Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Tevfik Göksu, Şadi Yazıcı, Fahrettin Koca, Hilmi Türkmen ve Osman Nuri Kabaktepe adları vatandaşa soruldu. Anketten çıkan netice Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; meydana getirilen ankette vatandaşlara öncelikle 14 Mayıs seçimlerinde hangi partiye ve hangi cumhurbaşkanı adayına oy verdikleri soruldu. Devamında ise kulislerde İBB adaylığı için ismi geçen Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Tevfik Göksu, Şadi Yazıcı, Fahrettin Koca, Hilmi Türkmen ve Osman Nuri Kabaktepe’nin adları sıralanarak “Hangisini İBB talibi olarak görmek istersiniz?” sorusu yöneltildi.

Yapılan anket çalışmasından çıkan netice Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’ın lüzumlu incelemeyi yaptıktan sonrasında bu isimlerle birer müzakere gerçekleştirerek adaylık için yeşil ışıl yakanlardan İstanbul’un temel problemlerini içine alan kapsamlı bir rapor hazırlamasını isteyeceği konuşuluyor.

Belirlenecek adayla alakalı çalışmalar devam ederken parti içinde de iki değişik görüşün hakim olduğu da gelen bilgiler arasında… Bir kesim İmamoğlu örneğindeki gibi ismi geçen ilçe belediye başkanlarından birinin aday gösterilmesi icap ettiğini anlatım ederken, bir kesim de “İşi şansa bırakamayız” diyerek Murat Kurum ve Fahrettin Koca gibi İstanbul halkı tarafınca tanınan, malum adlardan birinin aday gösterilmesi icap ettiğini savunuyor.

AK Parti’nin 7 Ekim’de yapılacak kongresinde yeni parti yönetimi belirlenecek. Bu idare bunun yanı sıra önümüzdeki mart ayında yapılacak mahalli seçimlerde yarışacak adayları belirleyecek, seçim sürecini yönetecek. Kongrede mahalli seçim çalışmaları için resmi start da verilmiş olacak. Kongre sonrası ilkin büyükşehir belediye başkan adayları hususi bir lansman ile kamuoyuna açıklanacak. Daha sonrasında da il ve ilçe belediye başkan adayları belirlenecek. Kasım ayına kadar bütün adayların netleşmesi hedefleniyor.

Öte taraftan Budapeşte dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara adaylarının netleşip netleşmediğine dair bir soruya “Ana kademe, hanım kolları, gençlik kolları hepsiyle istişarelerimizi yapacağız. Daha 7-8 ay var. Bu kadar telaşlı olursak yanlış olur. Çünkü İstanbul ve Ankara bunların eline bırakılmaz” cevabını vermişti.

Hilmi Türkmen AK Parti Gündem Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort