‘Hükümet Bey’in ‘Bursa Bülbülü’ isyanı! ‘Bu karıncalarla fillerin savaşı’

Fatih Yıldırım, yazıp yönetmekte olduğu Hükümet Bey filminin 6 Ekim’de vizyona gireceğini söyledi. Aynı gün güldürmen Ata Demirer’in senaristliğini yazdığı ve başrolünde bulunduğu Bursa Bülbülü’nün de sinema salonlarında izleyiciyle buluşacak olması dikkat çekti.

“AYAK OYUNLARI”

Yönetmen Yıldırım, “Tekelleşme sinemamız için büyük bir tehlike. Bazı dev bütçeli yapımlar, tekel olabilmek ve daha düşük bütçeli filmlerin hayat alanını kısıtlamak için ayak oyunlarına başvuruyorlar. Bu yaşadığımız karıncalarla fillerin savaşı!” dedi.

“Söz mevzusu film esasen maddi anlamda dijital platformlardan fazlasıyla getiri sağldı. Seçilen vizyon zamanı oldukça düşündürücü. ‘Kampanya’ adıyla düşük bilet fiyatlandırması da filmimizin hayat alanını daraltmaktan diğer bir gaye taşımıyor.”

“SİNEMAMIZA VURULAN EN BÜYÜK DARBE”

“Gücü olanın bu gücü sinemamıza hizmet olarak kullanmak yerine tekelleşmek için kullanımı sinemamıza yaralanan en büyük darbedir. Seyirciyi yanlış yönlendiren ve filmlerin vizyona girmiş olduğu salon sayılarını belli yapımlar lehine olmasını sağlayan, rekabet edilebilirliğini ortadan kaldıran bu tür durumların sinemamıza hizmet etmeyeceği aşikardır.”

Fatih Yıldırım, “Düşük bütçeli yapımların izleyiciye ulaşmasını engelleyecek ayak oyunlarından uzak olunması gerekir. Aksi takdirde sinemamız gücü olanların tekelinde kalır ve sinema kültürünü sonraki kuşaklara hakkıyla aktarmamız güçleşir” ifadelerini kullandı.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort