İngiltere’de Türkiye için “Deprem yürüyüşü”

Türkiye, Suriye ve Lübnan’da depremlerden etkilenenlere ramazan kolisi sağlamak suretiyle bağış toplama kampanyası başlatan 5 kişiden oluşan gönüllü grubu, başkentten Cambridge’e doğru yürüyüşe geçti.

Gönüllüler, 24 saat sürecek 80 kilometrelik “Walk 4 Hope (Ümit için Yürü)” isimli yürüyüş süresince zelzele bölgesine ramazan kolisi ulaştıracak internasyonal insani yardım kuruluşu Human Relief Foundation (HRF) adına bağış toplayacak.

HRF’nin halkla ilişkiler sorumlusu Faisal Uddin, yürüyüş öncesi AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, depremden aşağı yukarı bir buçuk hafta sonrasında Türkiye’ye gittiğini ve yıkıma bizzat tanık bulunduğunu söyledi.

BİR HAFTA İÇİNDE 40 BİN STERLİN

Depremin neden olduğu tahribatın kendisini ve beraberindeki kadrosu derinden etkilediğini belirten Uddin, şu ifadeleri kullandı:

“Neler yapabileceğimizi görmek için bekleyemezdik ve bu yüzden biz de derhal Türkiye’ye gittik. Yaklaşık yedi gün içerisinde oldukça fazla bağış toplamayı başardık. Sanırım bir buçuk hafta içerisinde aşağı yukarı 40 bin sterline ulaştık. Hızla oraya kardeşlerimizin yanına gittik.”

Uddin, depremin meydana geldiği bölgede halkın oldukça hızlıca büyük kayıplar yaşadığını kaydederek, bunun kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.

“KARDEŞLERİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ”

Faisal Uddin, laflarını şu şekilde tamamladı:

“Ümmet olarak acıyı hissettik, bir şeyler yapmak istediğimizi hissettik ve bu yüzden daha ilkin yaptığımız şeyi yaptık ve hazırlamaya devam ediyoruz. Buradan East London Camisi’nden Cambridge’e kadar Türkiye, Suriye ve Lübnan’daki kardeşlerimiz için yürüyoruz. Bunu yapmamızın nedeni, onlara ramazanda besin sağlamak için kafi parayı toplayabilmek.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort