İngiltere’de VAR skandalının perde arkası! Maçı izlemedikleri ortaya çıktı

İngiltere Premier Ligi’nde yargıcı skandalı yaşandı, Hakem Komitesi özür gibi bir izahat yayınladı. Karşılaşmanın sonra VAR’daki hakemlerin pozisyonu görmedikleri ortaya çıktı.

Tottenham deplasmanında skor 0-0 iken Liverpool’dan Luis Diaz bir gol attı. Ardından destek yargıcı ofsayt gerekçesiyle bayrağı çekti. Ancak VAR’daki hakemler bu bayrağı görmeyip, hakemin de gol verdiğini zannederek, kulaklıktan, “Kararın doğru” dedi. Fakat, VAR’daki hakemler golün iptal edilmiş olduğu anladıklarında vaziyet oldukça geçti. Karşılaşmanın sonra da Liverpool sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Maç yayını esnasında ilk anda yorumcu Garry Neville, “Bu ofsayt değil” dedi. Sonrasında ise VAR’dan ofsayt kararı gelince, “Herhalde iyi göremedik” yorumunu yaptı. Ama maçın dönem içinde pozisyonun net bir halde ofsayt olmadığı anlaşıldı.

Tüm İngiltere ayağa kaldıran bu olayın sonra kısa bir müddet sonra Premier Lig Hakem Komitesi, kararın hatalı bulunduğunu açıkladı. Komite, işin sorumlusu olarak beklemeden vakaya el koydu.

Maç sonra yenilen ve canı yanan Liverpool’un hocası Klopp, “Ben onların fena amaçlı olmadığını biliyorum. Ama olan bizim puanlara oldu” dedi.

Karşılaşma gecesi gösterilen ve İngiltere’nin maksimum izlenen futbol programı olan BBC Match of the Day’de Gary Lineker, Alan Shearer ve Micah Richards, bu hatanın VAR’ın bir önceki ofsayt kararlarını da tartışmalı hale getirdiğini anlatım etti.

Kısacası İngilizlerin, esasen pek sevmedikleri VAR sistemi için ileride köktencilik kararlar alırlarsa şaşırmamak gerekiyor. Hatırlarsanız, VAR’ın ilk denemesinin sonra İngiliz kulüpleri oybirliğiyle, bir sürem bu sistemi kullanmama kararı almıştı.

6 SAATLİK YOLCULUK

Liverpool-Tottenham maçında büyük bir hata yapan VAR hakemleri Darren England ve Dan Cook’ın bu maçtan 48 saat ilkin Birleşik Arap Emirlikleri’nde Al Ain-Sharjah maçında vazife almış olduğu ortaya çıktı. İkilinin, 6 saatlik tayyare yolculuğu yapmış olduğu öğrenildi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort