iPhone 14 Pro ile çentik çağ atladı

Apple’ın iPhone 14 Pro serisinde klasik çentiği kaldırarak elips şeklinde yeni bir çentik tasarımına geçeceği biliniyordu. Öyle de oldu fakat getirilen program desteği ile adeta çentiğe çağ atlattı.

iPhone 14 Pro Dynamic Island nedir?

Dynamic Island adıyla tanıtılan yeni çentik tasarımı bizlere Touch Bar konseptini hatırlatıyor. Yeni çentik tasarımı kullanılan uygulamalara ve gelen bildirimlere göre yanlara ya da aşağıya doğru büyüyebiliyor.

iPhone 14 Türkiye tutarları açıklandı: iPhone 14 Pro Max kaç TL?

13 sa. ilkin eklendi

Telefon şarja takıldığında ya da Wi-Fi bağlantısı kurulduğunda, bir arama geldiğinde, yanıtsız davet bırakıldığında, iMessage görüşmeleri sırasında değişik ikonlar bu çentik içinde ortaya çıkıyor. Çentik de buna göre uzuyor ya da yan tarafa parça bırakıyor.

Müziği kontrol, Siri ile etkileşim gibi daha kapsamlı hareketlerde ise bu çentik aşağı doğru büyüyor ve alakalı kontroller ya da animasyonlar ortaya çıkıyor. Yani kullanıcı ne akıllı saatine ne de alakalı menüye bakmaya gerek duymadan buradan kontrolleri sağlayabiliyor.

Bugüne kadar bir aynısını görmediğimiz Dynamic Island yalnızca iPhone 14 Pro serisine hususi olacak. Diğer modeller için değişik bir dizayn olacak mı bilinmiyor fakat olabildiğince dikkat çekeceği kesin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort