İran Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan Dışişleri Bakanı ile görüştü

İran resmi ajansı İRNA’ya nazaran, Reisi, resmi temaslarda bulunmak için ülkesini ziyaret eden Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile başşehir Tahran’da bir ortaya geldi.

Reisi görüşmede, İran ile Azerbaycan ortasındaki makul bağlantıların geliştirilmesinin tesirli yöresel iş donanmasına yol açacağını laf etti.

İki ülke ortasında artan diplomatik bağların muhtelif alanlardaki iş birliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Reisi, Tahran-Bakü bağlarında yeni açılımlar yaratılması icap ettiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı, Azerbaycan ile alakaları geliştirmenin bir hududu olmadığına değinerek, “İyi çift ilgilerin geliştirilmesi, tesirli yöresel iş donanmasına yol açabilir.” dedi.

Reisi ayrıyeten, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Tahran ziyaretiyle iki ülke bağlantılarında bir sıçrama görmeyi umduğunu kaydetti.

BÖLGESEL MESELELER DIŞ MÜDAHALE OLMADAN ÇÖZÜLMELİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ise, iki ülke ortasındaki diplomatik münasebetlerdeki artışın iş donanması ve bağlar üstündeki müspet tesirine dikkat çekti.

İki ülkenin ticari münasebetlerine de değinen Bayramov, “İran ile Azerbaycan ortasındaki ticaret kütlesi geçen sene ve bu senenin birinci 5 ayında kıymetli seviyede arttı.” açıklamasında bulundu.

Bayramov, İran ve Azerbaycan’ın, yöresel meselelerin bölge ülkelerince ve yabancıların müdahalesi olmaksızın çözülmesi gerektiği konusu ile ilgili aynı fikir bulunduğunu tabir etti.

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort