İran: Nükleer görüşmelerde tek bir geri adım dahi atmayacağız

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, aşağı yukarı bir senedir Viyana’da sürdürülen ve 11 Mart’ta durdurulan nükleer görüşmelere ilişkin, “İran halkının haklarından tek bir geri adım dahi atmayacağız” dedi.

DÜNYA 09.04.2022 20:02

İran: Nükleer görüşmelerde tek bir geri adım dahi atmayacağız

Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, aşağı yukarı bir senedir Viyana’da sürdürülen ve 11 Mart’ta durdurulan nükleer görüşmelerden çekilmeyeceklerini fakat görüşmelerde ülkesinin çıkarlarından geri adım da atmayacaklarını söyledi.

İran devlet televizyonuna göre, Ulusal Nükleer Teknoloji Günü münasebetiyle başkent Tahran’da düzenlenen etkinlikte konuşan Reisi, ülkesinin nükleer teknoloji alanında mühim ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Nükleer teknolojiyi yerli hale getirmeyi başardıklarını dile getiren Reisi, “İran halkına uygulanan çoğu yaptırım, tehdit ve baskı bizi durduramadı ve durduramayacak. Nükleer alandaki bilim adamlarına yönelik suikastlar ve nükleer tesislerimize sabotajlar, İran’ın nükleer teknolojide barışçıl hedeflerine ulaşmasını engelleyemedi” diye konuştu.

İran’ın nükleer tabanca üretmeye çalıştığına dair iddiaları reddeden Reisi, “Düşmanlar, nükleer silahların İran’ın müdafaa doktrininde yerinin olmadığını ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının 15’ten fazla raporunda İran’ın nükleer faaliyetlerinde rastgele bir ihlalin bildirilmediğini oldukça iyi biliyor” dedi.

Yaklaşık bir senedir Viyana’da sürdürülen fakat 11 Mart’ta durdurulan nükleer görüşmelerden ayrılmadıklarının önemini vurgulayan Reisi, şu şekilde konuştu:

“Düşmanlar duymak istemese de, İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl bulunduğunu ve bu hakları kabul etmemenin bizim çalışmalarımızı katiyen durduramayacağını bir kez daha duyuru ediyoruz. Nükleer görüşmelerde İran halkının haklarından tek bir geri adım dahi atmayacağız.”

(AA)

Günün Önemli Manşetleri

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort