Işın Karaca kimdir? Işın Karaca kaç yaşında ve nereli? Işın Karaca biyografisi!

Ünlü şarkıcı Işın Karaca kimdir ve Işın Karaca kaç yaşlarında ve nereli sorularına cevap aranıyor. Işın Karaca biyografisi ve Işın Karaca kimdir merak ediliyor. 1973 senesinde Londra’da doğan Işın Karaca nereli ve kimdir soruları araştırılıyor. Işın Karaca kimdir? Işın Karaca kaç yaşlarında ve nereli? Işın Karaca biyografisi! Detaylar haberimizdedir…

IŞIN KARACA KİMDİR?

1973 senesinde Londra’da doğdu.

Annesi Kıbrıslı restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca’dır. İngilterede Müzikal Tiyatro üstüne eğitim gördü.

Müzikal kariyerine Sezen Aksu’nun vokalisti olarak başladı. 1997’de Disney’in animasyon çizgi filmi Herkül’ün Türkçe film müziklerinden “Kutsal Gerçek I-II-III”, “Sıfırdan Oldu”, “Söyleyemem”, “Bir Yıldız Doğuyor” isimli şarkıları Melis Sökmen, Tuba Önal, Sibel Gürsoy, Yonca Karadağ gibi isimlerle birlikte yorumladı. Müziklerin Alan Menken’e, özgün sözlerin David Zippel’e ait filmin müziklerinin Türkçe Söz Yazarı ise Işın Karacadır. 1999’da kurulan “Panic Attack” isimli grubun solistliğini üstlendi. Grup hiç bir albüm çıkaramadan dağıldı. İki kere Eurovision Türkiye elemelerine katıldı.

2000 senesinde ‘Bir Kırık Sevda’ ve 2001 senesinde ‘Kaderimsin’ isimli şarkılarla Türkiye elemelerini kazanamadı fakat OGAE İkinci Şans Yarışmasında Türkiyeyi temsil etti. “Bir Kırık Sevda” 2000 senesinde 104 puanla 7. olurken, “Kaderimsin” 2001 senesinde 52 puanla 14. oldu.Sezen Aksu’nun “Oh oh” ve “Allahın Varsa” isimli kliplerinde oynadı. 2000 senesinde Fresh B’nin “Gerçek Kal” albümünde “Geçmişe Yolculuk” isimli şarkıya düet yaptı. 2001’e kadar Sezen Aksu’ya vokalistliğini sürdürdü.

Üç albüm haricinde çoğu projeye de katkıda bulunmuştur. Tema Vakfının Bir Milyar Meşe projesi için bestelenen “Meşe Şarkısı”nı öbür sanatçılarla birlikte yorumladı. Birçok reklam jingle’ı seslendiren sanatçı; Coca Cola, Saray Halı, Piyale, Aria, Powertürk gibi markaların reklamlarını seslendirdi.

İlk albümü Anadilim Aşk’ı 6 Aralık 2001 tarihinde piyasaya sürdü. İkisi hariç bütün şarkıların sözlerinin ve bütün müziklerin Sezen Aksu’ya ait olduğu albümle büyük başarı sağlamış oldu ve bütün Türkiye tarafınca tanınır oldu. Albümün çıkış parçası “Tutunamadım” ve sonrasında “Başka Bahar” birer hit oldu.

İlk albüm yayınlandıktan sonrasında çoğu projeye de imza attı. Selmi Andak’ın “Uluslararası Ödüllü Selmi Andak Şarkıları” albümünde “Ve Ben Yalnız”‘ı yorumladı. Hakkı Yalçın’ın laf verdiği şarkılardan oluşan “O Şarkılar… Hakkı Yalçın Şarkıları” albümünde “Sen Gittimi Ben Ölürüm”ü yorumladı. Şarkıya İstanbul Metrosunda 7 Nisan 2004’te klip çekildi. Alpayla “Sessiz Kalma” düeti yaptı. Şarkıya çekilen klipte Işın Karaca’da rol aldı. Remix versiyonun klibinde ise önceki klibin görüntüleri kullanıldı.

Marşlardan oluşan “Yeni Türkiye Coşku Dolu” isimli albümde “Yeni Türkiye” isimli şarkıyı seslendirdi. 2004 senesinde Ezel Akay’ın filmi Neredesin Firuze’nin film müziklerinden “Aynı Cemin Bülbülüyüm” isimli şarkıyı seslendirdi. Ayrıca bu filmimizde misafir şarkıcı şeklinde de yer aldı. Yine 2004 senesinde Erdem Yörük, Eda Özülkü ve Metin Özülkü’yle birlikte Masalcılar isimli grubu kurdu. Grup çocuklara masal özetleyen ilk albümleri olan “Masalcılar – 1″i piyasaya sürdü. Grup her ne kadar bu projeyi seri haline getireceklerini söylediyse de hatta bunu albüm kapağına bile yazdıysa da , ikincisini hiç bir vakit çıkarmadılar.

İlk defa kendi bestesine de yer verdiği ikinci albümü İçinde Aşk Var’ı 19 Aralık 2004 tarihinde çıkardı. Aysel Gürel, Suat Suna, Ümit Sayın gibi muhtelif isimlerle çalmış olduğu albümde yalnızca 2 adet Sezen Aksu şarkısı vardır. Çıkış şarkısı Yetinmeyi Bilir misin? bir hit olmuştur. İkinci klip şarkısı “Bekleyelim de Görelim” de büyük bir başarı yakalamıştır. Son video ise bir Sezen Aksu cover’ı olan Onno Tunç şarkısı “Hoşgörü” olmuştur.

2005 senesinde Polis Teşkilatının 160. Kuruluş Günü için meydana getirilen “Görev Başındayız”da Özcan Deniz ile düet yaptı. Şarkıya çekilen ve Hülya Avşar, Cem Yılmaz, Ebru Gündeş, Beyazıt Öztürk gibi meşhur adların de bulunduğu klipte Işın Karaca’da yer aldı. 2006 senesinde Mehmet Tokat’ın şiir albümü “İnadına Seveceğim”de “Yalnızlığın Adresi” isimli şarkıyı yorumladı.

Aynı sene Ali Kocatepe’nin 41’inci sanat yılını kutladığı “41 Kere Maşallah” isimli albümde seneler ilkin Nükhet Duru’nun seslendirdiği “Ben Sana Vurgunum”u yeniden yorumlamıştır. Rap şarkıcısı Ogeday albümü “Mecburi İstikamet”te “Eski Bir Resim” isimli şarkıya düet yaptı. Okul yaptırmayı ve okulların fizyolojik koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen “Yaşasın Okulumuz” isimli proje için meydana getirilen lafı ve müziği Ahmet Özden’e ait şarkıyı Burcu Güneş, Yavuz Bingöl, Fatih Erkoç ve Özcan Deniz’le birlikte seslendirmiştir.

2 senelik bir aradan sonrasında 16 Haziran 2006 tarihinde üçüncü albümü Başka 33/3’ü piyasaya sürdü. Bu albümde sıklıkla Alper Narman ve Fettah Can ile çalıştı. Bir adet de kendi bestesinin bulunduğu albümün çıkış parçası “Mandalinalar” bir hit olmuştur. İkinci klip şarkısı ise “Kalp Tanrıya Emanet” oldu. Bu albümün önceki albümlerinden en mühim farkı ise artık Sezen Aksu ile çalışmıyor olması. Sezen Aksu vokalisti olarak tanınmış Karaca, bu albümde Aksu ile çalışmaması hakkında Sezen Aksu mektebinden bir devre uzaklaştırıldığını söylüyor.

2007 senesinde Dolapdere Big Gang’in Just Feel albümünde “The Final Countdown” şarkısını seslendirdi. Bu şarkı Işın Karaca’nın yayımlanmış bir albümde seslendirdiği ilk ingilizce şarkıdır.

2008’in başlangıcında Ogeday ile ortak çalışması olan Maxi Single çıktı. Bu singleda “Eski Bir Resim” isimli şarkının RnB, Electribe, House, Reggaeton ve Electronic tarzında remiksleri yer alıyor.Haziran ayında ATV’nin Elif dizisinin jenerik müziği için Esmeray’ın hit şarkısı “Unutama Beni”nin cover’ını seslendirdi.

Dördüncü stüdyo albümü Uyanış 29 Mayıs 2009 tarihinde yayınlandı. Sibel Alaş, Zeki Güner, Erol Temizel, Erdem Yörük gibi isimlerle çalıştı. Bu albümde Işın Karaca yoğunluklu olarak besteci ve laf yazarı olarak yer alıyor. Albüm geleneksel pop tarzının haricinde R&B ve elektronik tarzında değişik soundlara sahip.

Işın Karaca Undercover 2006 yılından bugüne; Jazz, funk, soul ve yabancı pop parçalarından oluşan oldukça hususi bir repertuarla Taksim Balans Performance Hall’da konserler veriyor.

2005 senesinde Sen Ne Dilersen isimli sinema filmine oynadı. Başrollerini Işık Yenersu, Zeynep Eronat, Yıldız Kenter, Fikret Kuşkan gibi adların paylaşmış olduğu Cem Başeskioğlu’nun yönetmekte olduğu filmimizde Marika rolüyle etkin bir performans sergiledi. Ocak 2009 tarihinde vizyona girecek “Herşeyin Bittiği Yerden” isimli filmimizde Okan Bayülgen’le birlikte rol alacaklar. 1999 İzmit depremini mevzu alan Ezel Akay’ın yönetmenliğini yapmış olduğu filmim çekimlerine 17 Ağustos 2008 tarihinde başlandı. Karaca filmimizde Hemşire Caroline’ı canlandıracak.

2005 senesinde Atv ekranlarında gösterilen kendi ismini taşıyan “Işın Show” isimli show uygulamasını sundu. Yedi bölüm gösterilen programda şarkıcı konuklarıyla çoğu düet yaptı. Program 19 Ağustos 2005 tarihinde sona erdi.

Kanal D’de gösterilen Haziran Gecesi isimli dizide misafir sanatçı olarak yer almıştır.

2007 senesinde Elmax kanalında gösterilen anneler arası güzellik yarışması “Kadın Her Yaşta Güzeldir”i Vatan Şaşmaz’la birlikte sundu. Aynı sene Show TV’de gösterilen “Şarkı Söylemek Lazım” isimli yarışmada Vatan Şaşmaz’ın koçluğunu üstlendi. İkili yarışmayı dördüncülükle tamamladı. Yine aynı sene TürkMax’da gösterilen “Haydi Söyle” isimli müzik yarışmasını sundu.

Atv’de gösterilen Altın Kızlar dizisinin 17 Mayıs 2009 tarihinde gösterilen 4. bölümünde hemşire Binnaz rolüyle misafir oyuncu olarak yer aldı. 2005 yılında, 1999 İzmit depreminde hasar gören Gölcük Kız Meslek Lisesinin kütüphanesinin tamirine destek oldu. 31 Temmuz 2005 senesinde bir yardım konseri verdi ve hasılatını okula bağışladı.19 Nisan 2006 tarihinde açılışını yapmış olduğu kütüphaneye kendi ismi verildi.

Işın Karaca kimdir? Işın Karaca kaç yaşlarında ve nereli? Işın Karaca biyografisi!

2006 yılında, okul yapmayı ya da mevcut okulların durumlarını iyileştirmeyi amaçlayan Yaşasın Okulumuz projesinde yer aldı. Proje için meydana getirilen şarkıyı öbür sanatçılarla birlikte seslendirdi ve “Sen” şarkısını da bu albümde yer aldı. Ayrıca Show TV’de gösterilen yardım gecesinde katılarak yardım topladı.

Nisan 2008’de Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KACUV)’un kanserli evlatların tedavisi için hijyenik evler kurulmasını amaçlayan “Aile Evi” projesinde “Gel Sende Katıl Umudun Şarkısına” şarkısını öbür sanatçılarla birlikte seslendirdi.

2 Mart 2005’ten bugüne resmi internet sitesinde gösterilen “Kaleminden” isimli blog’unda projeleri ile alakalı haberlerin yanısıra, sosyal olayalar karşısındaki kendi görüşlerini de yazıyor.Küresel ya da milli sorunların bulunduğu makaleler politikadan sanat yaşamına geniş yelpazede hususları içeriyor. Şu ana kadar 66 yazı yayınlamıştır.

2005 senesinde bir kitap yazdığını söyleyen Karaca, daha sonrasında bunun bir rejim kitabı bulunduğunu açıklamıştır. “Büyümek İçin Küçülmek Lazım” isimli kitabı 36 bedene zayıfladığında yayınlayacak.Beş senelik zayıflama hikâyesinin ifade edileceği kitapta okuyuculara öneriler de yer alacak.2008 senesinde 2kadin.com internet sitesinde köşe yazarlığına başladı ve 18 Temmuz 2008’den bugüne köşe makaleleri yazıyor.Köşe yazısında genelde kadın-erkek ilişkileri üstüne yazıyor.

2010 yılı yaz aylarından itibaren magazim internet sitesi için köşe yazarlığı yapmaktadır.

Genç yaşta yapmış olduğu evlilikten Erda Kıvanç isminde 14 yaşlarında bir oğlu vardır. İlk eşinden daha sonrasında boşandı. Aranjör Erdem Yörük ile 12 sene devam eden birlikteliği olmuştur. Silist, sanat ve klip yönetmeni Sedat Doğan’la 2009’dan beri birlikteliğini 2010 yılı kasım ayı sonunda noktalamıştır.Tekrar barışan çift, 30 Mayıs 2011 tarihinde evlenmiştir. İkinci evladı Mia 2011 senesinde dünyaya gelmiştir. İkinci eşi Sedat Doğan ile Eylül 2012 tarihinde boşanmaya karar vermişlerdir.Boşanma davası esnasında barışan çift daha sonrasında yeniden ayrılarak, 6 kasım 2013 günü anlaşarak boşanmıştır. Işın Karaca 28 aralık 2016 tarihinde ise Tuğrul Odabaş ile evlendi.

Albümler

Anadilim Aşk (28 Kasım 2001, Power Records)

İçinde Aşk Var (16 Aralık 2004, İmaj Müzik)

Başka 33/3 (19 Haziran 2006, Seyhan Müzik)

Uyanış (29 Mayıs 2009, Seyhan Müzik)

Arabesque (22 Nisan 2010, Seyhan Müzik)

Arabesque II (7 Temmuz 2011, Seyhan Müzik)

Her Şey Aşktan (8 Mayıs 2013, Seyhan Müzik)

Az Bi Mesafe (4 Haziran 2014, PDND Müzik)

Ey Aşkın Güzel Kızı (3 Şubat 2015, Seyhan Müzik)[19]

Güzelim (17 Haziran 2016, Avrupa Müzik)

Filmografi

Yıl Başlık

2004 Neredesin Firuze

2005 Sen Ne Dilersen

Işın Show -Sunucu – Müzikal Şov

2007 Kadın Her Yaşta Güzeldir

Şarkı Söylemek Lazım Yarışmacı

Haydi Söyle Sunucu Müzikal yarışma

2009 Altın Kızlar

2010 Gelecekten Bir Gün

Işın Karaca Gündem Magazin Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort