İŞKUR TYP başvuruları başladı mı, TYP başvuru şartları neler? İŞKUR başvuruları ne zaman başlayacak?

Türkiye’de çoğu insan İŞKUR vasıtası ile iş buluyor. Toplum Yararına Personel (TYP) ile bu sene MEB‘e bağlı okullarda binlerce işçinin istihdam edilmesi bekleniyor. Bu noktada müracaat ekranının ne vakit erişime açılacağı merak ediliyor. Başvurular her sene İŞKUR vasıtasıyla yapılıyor. Peki İŞKUR TYP başvuruları başladı mı, ne vakit başlayacak? TYP müracaat şartları neler? Temizlikçi, güvenlikçi alımları merak ediliyor…

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acele vaziyet dönemlerinde ve öteki mücbir sebeplerde amme hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla hususi siyaset gerektiren gruplar başta olmak suretiyle işsizlerin çabalama alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak suretiyle etken işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile amme kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

TYP HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAKTADIR?

Afet
Salgın
Acil Durum
Diğer Mücbir Sebepler
Sosyal Kriz

KATILIMCILARA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Her bir uygulama için en çok 6 ay vazife alabilecek olan her bir katılımcıya, 22/05/2003 tarihindeki ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri kapsamında asgari ücret belirleme komisyonu tarafınca belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı kararı bulunan meblağ kadar ödeme yapılır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort