İsmail Kartal transfer sürecini anlattı! ‘Farklı bir oyuncu’

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında karşılaşmış olduğu Çaykur Rizespor’u 5-0’lık skorla yenik etti. Maçın sonrasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Rizespor karşısında oyuncuların taktik disiplinden kopmadan oynadıklarını aktararak, “Her maç olduğu gibi Rize’ye de iyi hazırlandık. Onlar da ligin genç takımlarından biri. Koşan bir takımdı. Biz de her geçen zamanla oyun gücümüzü geliştirmek daha kuvvetli hale getirmek için uğraşıyoruz. Bu akşam da oynadığımız futbol maçın başından sonuna kadar tüm görevlere bağlı taktik disiplinle oynadık. Kazanmasını bildik. 1’den 90’a kadar 3-0 da olsa, 1-0 da olsa pozitif futbol oynamaya çalışan takımız. Oyuncuların iştahlı olması beni oldukça sevinçli ediyor. Onlar da oynadıkları oyundan sevinçli oluyorlar. Sonuç olarak 3 puan aldık yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Szymanski’nin performansına da değinen Kartal, “Szymanski değişik bir oyuncu. Sezon başı bu oyuncuyu alabilmek için başkanımdan rica ettim. O da beni kırmadı. Başkanım oldukça zorlandı Szymanski’yi almak için. Szymanski, Alex ile aynı türde bir oyuncu değil. Szymanski’nin oyun karakteri farklı. İnşallah bu şekilde devam eder diyelim” ifadelerine yer verdi.

İsmail Kartal, takımının tam performansına doğru gittiğini söyleyerek, “Bu kadar kısa zamanda geçen yıl oldukça farlı oynayan ekip bu yıl yeni transferlerle kendi sistemimize dönüş, aktörleri ahenkli hale getirmek sisteme göre tedvir etmek zor işti. Ekibime oldukça güveniyorum. Güçlü bir kadroya sahibiz. Samandıra’dan dışarı çıkmıyoruz. Oyunculara neler aktarabiliriz bunu düşünüyoruz. Hala bu yaşta olmalarına karşın öğrenme açlığı var. 4 hafta ilkin iyiyiz fakat tam değiliz demiştim. Tam olmaya doğru gidiyoruz. İnşallah bunu sürem sonuna kadar sürdürürüz” değerlendirmesini yaptı.

Hakem ile alakalı yöneltilen soruya İsmail Kartal, “Bugüne kadar yargıcı konuşmadım. Bu akşam öyle bir noktaya geldim ki konferans mecburiyetinde bırakılacak seviyeye geldim. Bu kadar hoş oynayan takımın emeklerinin bu kadar kolay heba edilmesi insanoğlunun canını sıkıyor. Başkanımız bu mevzuyla alakalı net izahat yapacak” yanıtını verdi.

Livakovic ile alakalı da konuşan İsmail Kartal, “Bu tip maçlar Livakovic için en tehlikeli maçlardır. Hiç top gelmez, gelir. Hata yapabilir oyun içerisinde olmadığından kendisiyle de konuşuyoruz. En kritik maçlar bunlar. Bir top geldi onu da çıkardı. Futbolun yalnızca atağı değil savunmasını da çalışıyoruz. Karşılığını alıyoruz” dedi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort