İsot salçası nasıl yapılır? İsot salçası tarifinin malzemeleri neler?

İsot biberinden meydana getirilen isot salçası bölgesel bir lezzettir. Çiğköfte gibi yiyeceklere renk ve tat katması için kullanılan isot salçası tarifini sizler için derledik. Peki, isot salçası iyi mi yapılır? İsot salçası tarifinin malzemeleri neler?

İşte isot salçası tarifi…

İSOT SALÇASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

– 5 kilogram isot biber

– 500 gram acı sivri biber (Dilediğiniz oranda olabilir.)

– 3 yiyecek kaşığı kaya tuzu

İSOT SALÇASI NASIL YAPILIR?

Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini iyice ayıklayın. Hepsini iyi parçalar durumunda doğrayıp aralarına kaya tuzu serperek tencereye aktarın. Az oranda sıcak su eklediğiniz malzemelerin tencerenin kapatıp 20 dakika kadar pişirin.

Suyunu süzdüğünüz biberlerin posasını tel süzün ya da biberleri el blender’ı ile püre haline gelene kadar çekin.

Ardından biber püresini kurutmaya başlayın. Bunun için tuz eklediğiniz salçanızı geniş tepsilere koyup güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz.

Bir diğer teknik de salçayı bir tahta kaşıkla devamlı karışmasını sağlayarak kısık alevde suyu buharlaşana kadar pişirmektir.

Kavanozlara aktardığınız salçaların kapaklarını sıkıca kapatın. Salçalarınızı güneş almayan bir yerde saklayın. Kapağını açtığınız salçayı buzdolabına kaldırın.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort