İspanya’da kuraklık alarmı! Su kullanımıyla ilgili radikal karar

Avrupa’da yakıt krizinin akabinde su kıtlığı da etkisini sürdürüyor. Son olarak İspanya’daki kuraklık problemi sebebiyle ülkenin güneyindeki Sevilya kentinde temel ihtiyaçlar haricinde su kullanımına yasak getirildi. Son olarak İngiltere, ülkenin çoğu bölgesi için kuraklık duyuru etmiş ve su tüketimi konusu ile alakalı halkını uyarmıştı.

Sevilya Belediyesine bağlı su yönetimi firması Emasesa, kuraklık sorunun giderek büyümesi ve barajlardaki su rezervinin 268 hektometreküpün dibine inmesinden dolayı temel muhtaçlıklar haricinde suyun kullanımına yasak getirildiğini açıkladı.

YASAĞA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Kentteki bütün şahıs ve kurumları içine alan su tüketimiyle alakalı yasağa uymayanlar için para cezaları belirleneceği bildirildi.

Sevilya Belediye Lideri Antonio Munoz, “Gereksiz su tüketimlerine karşı tavsiyelerden yasaklara geçiyoruz. Mevcut biriki durumumuza makul olmayan uygunsuz içme suyu kullanımlarını cezalandırmaya başlayacağız.” dedi.

GÜNLÜK 90 LİTREYE MÜSAADE VAR

Araba yıkama, bahçe sulama, havuz doldurma suretiyle temel ihtiyaç sayılmayan su kullanımını yasaklayan Sevilya Belediyesi, su deposu kıtlığı sebebiyle alarm durumuna geçtiğini, günlük şahıs başına su tüketimini 90 litreye düşürmeyi hedeflediğini duyurdu.

Son 30 senenin en kurak yılını geçiren İspanya’nın genelinde baraj ve göletlerdeki su doluluk payı yüzde 28,5 seviyesinde bulunuyor.

Sevilya’dan da geçen Guadalquivir Nehri’nin havzasındaki doluluk payı ise yüzde 20’ye kadar geriledi.

Kuraklık sorunu, zeytin ve üzüm üretimi başta olmak suretiyle ziraat dalını de negatif etkiliyor.

İNGİLTERE’DE KURAKLIK İLAN EDİLMİŞTİ

Ağustos ayında İngiltere’deki oldukça sıcaklar sebebiyle ülkenin çoğu bölgesi için kuraklık duyuru edilmişti. Yetkililer su kullanımına engelleme getirilebileceği konusu ile alakalı uyarda bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort