İsrail daha fazla bomba atacak! 60 milyon dolarlık yeni bir anlaşma yapıldı…

Filistinlileri bombalama haberleriyle gündemden düşmeyen İsrail, 60 milyon dolar değerinde top mermisi satın alınmasını öngören bir antak kalma imzaladı.

İsrail Savunma Bakanlığından meydana getirilen yazılı açıklamada, ABD’de kurulmuş İsrail merkezli internasyonal müdafaa endüstri firması “Elbit Systems” ile top mermisi alımına dair imzalanan antak kalma ile ilgili malumat verildi.

Savunma Bakanlığı Üretim ve Tedarik Müdürlüğünün Elbit Systems ile “Ordunun topçu atışlarında kullanılmak suretiyle 155 milimetrelik binlerce top mermisi alınması” konusu ile ilgili antak kalma imzaladığı kaydedilen açıklamada, anlaşmanın değerinin 60 milyon doları aştığı aktarıldı.

Açıklamada, anlaşmanın bir senelik süreyi kapsamına giren ve top mermilerinin tümünün 2024’te orduya teslim edilmesinin beklendiği anlatım edildi.

İsrail Savunma Bakanlığı Üretim ve Tedarik Müdürü Zeev Landau anlaşmaya ilişkin, “Elbit Systems ile meydana getirilen bu anlaşma, İsrail ordusunun kabiliyetlerini ve muhtelif savaş senaryolarına hazır olma durumunu artıracak.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort