İsrail, Gazze Şeridi’nde 800 bölgeyi vurdu

İHA

İsrail, Hamas’ın roket saldırıları sonrası Gazze Şeridi’ni vurmaya devam ediyor.

Gazze’de 800 bölge vuruldu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yapmış olduğu açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri’nin dünden bu yana Gazze Şeridi’nde 800 bölgeyi vurduğunu aktararak, operasyonlara 50’den fazla savaş uçağının katıldığını anlatım etti.

Hagari, Beyt Hanun’un tarafınca İsrail’e tecavüz tanzim etmek için kullanıldığını belirterek,

Bölgeyi temizleyeceğiz ve teröristlere nerede olurlarsa olsunlar saldıracağız. Hamas, Gazze Şeridi halkına büyük bir yıkım yaşattı. Yüzlerce ölü, binlerce yaralı. Son birkaç saat içerisinde de dahil olmak suretiyle onlarca teröristi tutsak aldık. Zor soruların ve sıkıntılı soruşturmaların tarihi gelecek, fakat şimdi savaştayız ve düşmana saldırıp kazanmakla meşgulüz.

dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah saatlerinde İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı Operasyonu’ başlatmış, İsrail ise ‘Demir Kılıçlar Operasyonu’yla mukamele vermişti. Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında 20’si çocuk 370 şahıs yaşamını kaybetti, 2 bin 200 şahıs de yaralandı.

İsrail tarafında ise 600 şahıs yaşamını kaybetti, 20’si ağır toplam 2 bin 156 şahıs yaralandı. İsrailli yetkililer, minimum 100 İsrail vatandaşının ise Gazze’de tutsak tutulduğunu açıkladı.

İsrail, Gazze Şeridi’nde 800 bölgeyi vurdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort