İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar depremde kaybettikleri meslektaşlarını andı

İstanbul Barosu’na bağlı avukatlar, 6 Şubat’ta gerçekleştirilen depremlerde yaşamını yitiren meslektaşları ve vatandaşlar için anma düzenledi.

İstanbul Barosu önünde yapılan anmaya birden fazla avukat katılırken Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ve CHP Milletvekili Turan Aydoğan da avukatlara eşlik etti. Avukatlar adına Kemal Aytaç, açıklamayı okudu. Aytaç, “Bu ülkede hakkaniyet sisteminin ne kadar çürük bulunduğunu biz biliyoruz. Kim kabahat işlemişse hesabını soracağız” dedi.

“Helallik isteyenlere helal etmiyoruz”

Aytaç’ın sonrasında konuşan avukat Eren Can, “72 saat kaderimize terk edildik” diyerek şunları söyledi:

“Bugün 40’ıncı gün. Antakya Samandağ’da insanoğlu bugün bizim geleneklerimize makul şekilde rihenlerle yürüdü. Dediler ki, ‘Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, helalleşeceğiz.’ Aynısını buradan ben yinelemek istiyorum. Bizden helallik isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız. Bu kolay bir afet olarak nitelendirilemez. İhmallerle orada binlerce insan yaşamını kaybetti. 72 saat kaderimize terk edildik. Bütün sorumluların yargılanması için ardında olacağız.”

“Sorumlular hesap verene kadar mücadeleye devam”

Ardından laf alan Avukat Seher Eriş de sorumluların hesap vermesi icap ettiğinin altını çizerek laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Antakya’ya, Samandağ’a, Hatay’a günlerce arama kurtarma ekipleri gitmediğini biliyoruz. Bu yaşadıklarımızla normalleşmek olası değil. Bizden normalleşmeyi beklemeyin ve siz de düzgüsel bir yaşam sürdüremeyin. Kırkıncı günde hâlâ çadır problemi ve barınma problemi çözülemeyen insanlar, sel felaketiyle karşı karşıyalar. Kırkıncı günde hâlâ sıhhat problemleri artarak devam ederken o insanoğlu şehirleri terk etmeden ‘Bizim köklerimiz burada’ diyorlar.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort