İstanbul sele teslim! Meteoroloji’den hafta sonu için flaş uyarı

Meteorolojinin ikazlarının sonrasında sağanak yağış sebebiyle Pendik’te yollar göre dönerken, ev ve işyerlerini su bastı. Ramazanoğlu Mahallesi’nde İbrahim Göller’in yaşamış olduğu daire yağış sebebiyle hızlıca su doldu. Evde yaşayanlar dışarı çıkarken, belediye ekiplerine haber verildi. İhbar üstüne vaka yerine gelen takımlar vidanjör sayesinde suyu boşaltmaya çalıştı. Evdeki eşyaların tamamı sular altında kalmış olarak kullanılamaz hale geldi.

PENDİK’TE METRO DURAĞINI SU BASTI

Şiddetli yağışın etkili olduğu Pendik’te ise Fevzi Çakmak -Hastene Metro durağını su bastı. Uzun süre Metro durağına giremeyen vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekiplerin tahliye çalışması sonrası metro durağı tekrar kullanıma açıldı. Yağmur Avrupa yakasında da sele niçin oldu. Kapalıçarşı ve Tahtakale’yi su bastı. Rögarlar taşarken esnaf su tahliyesi için çabalama yapıyor.

SAMATYA ALTGEÇİDİNİ SU BASTI: RÖGAR KAPAKLARI FIRLADI

Fatih’te sağanak sebebiyle birtakım yollar göle döndü. Samatya altgeçidi ve Silivrikapı’daki bir altgeçidi de su bastı. Sürücüler oralardan geçerken zor anlamış olur yaşadı. Öte taraftan bölgedeki iki rögar kapağının da suyun basıncıyla yerinden çıkmış olduğu görüldü.

HAFTA SONUNA DİKKAT

Öte taraftan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hafta sonu için yeni uyarı geldi. İstanbul dahil çoğu kentte sağanak, sel, dolu uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer oldukça bulutlu, Marmara’nın cenup ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nın batı, Antalya’nın iç kesimlerinin mahalli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öteki yerlerin parçalı ve azca bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Balıkesir ve Bursa’nın şimal kesimleri ile İstanbul’un Anadolu Yakası’nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer güçlü olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla beraber 3 ila 5 aşama azalacağı, öteki yerlerde mühim bir değişim olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genelde kuzeyli, yurdun cenup kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’de güneybatı yönlerden güçlü (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL’DA BU İLÇELERE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün öğlen saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde Düzce, Bolu, Kastamonu civarında güçlü gök gürültülü yağış var. Sabah saatlerinde İstanbul Anadolu yakası Kartal, Pendik, Tuzla civarında güçlü yağış var. İstanbul’da yağışın tesiri öğleden sonra azalacak ısı 24 derece.

Cumartesi günü Batı Karadeniz iç kesimlerinde güçlü yağmur devam edecek. Pazar Ankara, Yozgat, Konya, Kayseri, Elâzığ, Marmara ve Batı Karadeniz kıyısı yağış güçlü olabilir. Sıcaklıklar düştü güz havası var”

Prof. Dr. Şen, “Pazartesi Doğu Karadeniz’e dikkat. Ordu’dan Artvin’e kadar olan kesimde sel ve taşkın riski yüksek. Özellikle Rize ve Artvin de yüksek risk var. Umarım vaziyet değişir” ifadelerine yer verdi.

YARIN 6 KENTTE SARI ALARM

Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort