İstanbul’da ilk şampiyon Gustav Wang

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)’nin internasyonal yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde bulunan ve 4 etaptan oluşan Tour of İstanbul 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul’un düzenlemiş olduğu organizasyonda dün Sultanahmet ile Caddebostan arasındaki 92,9 kilometrelik son etap geçildi.

Tour of İstanbul’un son etabı Sultanahmet Meydanı’ndan başladı. Bisikletçiler Sultanahmet’in parke taşlarında start alırken, eşi benzeri olmayan İstanbul manzaraları gün boyu pelotona eşlik etti. Erken kilometrelerde bir takım kaçış denemesi gerçekleşse de peloton ayrılıkları geri getirmeyi başardı.

Barbaros Bulvarı’nın zirvesinde bulunan tırmanış prim kapısını Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nden Max Stedman ilk başta geçti. 4’üncü kategori kapıdan iki puanı alan Britanyalı sporcu, bu sonuçla Yeşil Mayo’nun da sahibi oldu. Böylece ilk klasman mayosunun kazananı belirlendi. Köprünün geçilmesi ile öbek içinden yeni kaçış denemeleri oldu.

Sağanak yağmurun sertliğini artmasıyla kaçış grubu ile peloton arasındaki vakit farkı da kilometreler azaldıkça düşmeye başladı. Hava koşullarının da etkisiyle Spor Toto Cycling Team’den Fertican Şamlı son günde yarışa veda etti. Yoğun yağış altında koşulan etabı Belçika kadrosu Tarteletto Isorex’den Timothy Dupont kazanırken, Gustav Wang genel klasman lideri olarak Tour of İstanbul’un ilk şampiyonu oldu.

Wang’ın 16” sonrasında Gianni Marchand (Tarteletto) 2’nci olurken, podyumun son basamağında Nicolas Vinokurov (Team Astana Qazaqstan Development Team) kendine yer buldu. Sporculara ödülleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu olmak suretiyle protokol üyeleri tarafınca sunuldu.

“ŞEHİR İÇİN ÇOK BÜYÜK KAZANÇ”

Tour of İstanbul Proje Direktörü Aydın Ayhan Güney, Tour Of İstanbul’u değerlendirdi. Güney “Yağmur şartları sebebiyle zor bir dört gün olsa da oldukça eğlenceli geçen bir yarış oldu. Takımların bu koşullar altındaki azmi etkileyiciydi. Güzel ve İstanbul’a oldukça yakışan bir organizasyondu. Eminim ki bu organizasyon oldukça büyüyerek gidecek, o potansiyeli var. İstanbul için oldukça büyük bir kazanç” dedi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort