İstanbul’da yağmur ne zaman bitecek? Başakşehir ve Arnavutköy’de yağmur yağacak mı? İstanbul hava durumu bugün (6 Eylül 2023) nasıl?

İstanbul‘da yağmur ne vakit bitecek ve Başakşehir ve Arnavutköy’de yağmur yağacak mı soruları gündeme geliyor. İstanbul‘un kuzey bölgesinde akşam saatlerinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir’de etkili oldu. İstanbul hava durumu bugün (6 Eylül 2023) iyi mi ve Bugün yağmur yağacak mı merak ediliyor. İstanbul’da yağmur ne vakit bitecek? Başakşehir ve Arnavutköy’de yağmur yağacak mı? İstanbul hava durumu bugün (6 Eylül 2023) nasıl? Detaylar haberimizdedir…

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış birtakım ilçelerde sele niçin olurken, metrekareye 150 kilogram yağış düştü. Sele kapılan 2 şahıs yaşamını kaybederken İstanbul Valisi Davut Gül, 3 aylık yağışın 1-2 saatte yağdığını belirtti. Megakent’e sel getiren yağışların bugün de devam edip etmeyeceğine yönelik soruya cevap veren meteorolojik kaynaklar, Arnavutköy ve Başakşehir tarafında sağanak yağışların etkili olacağını dile getirdi.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, son hava tahmini raporlarına dair değerlendirmeler yaptı. Sıcaklıkların hala yüksek bulunduğunu ve bu durumda da aşırı yağmurlarla yüz yüze kalacağımızı anlatım eden Çalışkan, şiddetli yağışların sayısının arttığını dile getirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca meydana getirilen son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve oldukça bulutlu, Marmara’nın cenup ve doğusu, Kuzey Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Düzce, Bolu, Karabük, Sinop çevreleri ile Edirne’nin güneyi ve Kırklareli’nin kıyı ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öbür yerlerin azca bulutlu ve aleni geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun çevreleri, İzmir’in kuzey ilçeleri, Balıkesir’in batı kesimleri, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey kesimlerinde mahalli güçlü olması bekleniyor. Önemli bir değişim olmayacağı, yurdun genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzeyli, yurdun cenup ve vakit içinde şark kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden güçlü (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Giresun çevreleri, İzmir’in kuzey kesimleri, Balıkesir’in batı ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin’in kuzey kesimlerinin mahalli olarak güçlü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından güçlü rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.

İstanbul'da yağmur ne vakit bitecek? Başakşehir ve Arnavutköy'de yağmur yağacak mı? İstanbul hava durumu bugün (6 Eylül 2023) nasıl?

MARMARA

Parçalı ve oldukça bulutlu, bölgenin cenup ve şark kesimleri ile Edirne’nin güneyi ve Kırklareli’nin kıyı ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir’in batı kesimlerinde mahalli güçlü olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden güçlü olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 29°C

Parçalı ve oldukça bulutlu, cenup kesimleri mahalli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 29°C

Parçalı ve oldukça bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 28°C

Parçalı ve oldukça bulutlu, kıyı ilçeleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAKARYA °C, 29°C

Parçalı ve oldukça bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve oldukça bulutlu, bölgenin kuzeyi aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ilçelerinde mahalli olmak suretiyle güçlü olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 30°C

Parçalı ve oldukça bulutlu

DENİZLİ °C, 33°C

Parçalı ve oldukça bulutlu

İZMİR °C, 31°C

Parçalı ve oldukça bulutlu, kuzey ilçeleri mahalli güçlü olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sağanak Yağmur su baskını İstanbul Gündem Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort