İstanbul’da yunus karaya vurdu – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul Küçükçekmece Sahili’nde bir yunus kıyıya vurdu.

Balığı ayrım eden görevliler derhal kurtarmak için girişimlere başlarken çevredeki vatandaşlarda ise bu vaziyet paniğe niçin oldu. Kısa süre içerisinde kıyıya vuran yunus sahilde sorumlu olan cankurtaran personeli Ferhat Çubu tarafınca daha derin sulara götürülerek doğasına geri bırakıldı.

Cankurtaran ekiplerinin yaptığı yunus kurtarma operasyonu ise cep telefonu kameraları tarafınca kaydedildi.

“PANİK HALDEYDİ”

Yunusun kıyıya vurduğunu ilk görenlerden biri olan cankurtaran personeli Muhammet Can Aras, “Dün saat 4 gibi deney kulesindeydik. Koyun içerisinde bulunduğunu ayrım ederek derhal merkeze haber verdik. Yunus baya ürkü halindeydi. İnsanlar da başına toplanmıştı. Ardından kaptanımız geldi ve müdahale edip şeritlerin dışına götürdük. Ondan sonrasında kaptanımız onu doğasına geri saldı. Sahilde bulunan insanoğlu baya ürkü halindeydi. Hayvanda baya bir ürkü halindeydi, korkmuştu. Biz müdahalemizle onu açığa doğru götürmeye çalıştık. İnsanları da biraz ondan uzak tutmaya çalıştık. Daha oldukça irkilip zarar almasın diye.” dedi.

“YÜZEREK AÇIĞA BIRAKTIM”

Kıyıya vurmuş olan yunusu açığa götürerek yaşamını kurtaran cankurtaran personeli Ferhat Çubu ise “Gözetleme kulesinde olan arkadaşımız bana anons geçti kıyıya yunus balığı vurdu diye. Ardından ben geldim. İnsanların bazıları ürkü halindeydi. Balığın etrafını sarmışlardı. Yunus da daha ürkü yapmıştı. Sığ olduğundan dışarıya çıkamıyordu. Ardından balığı bağrına basarak derin bölgeye götürdüm. Beraber sevinçli bir halde yüzerek açığa bıraktım. Milletin içerisinde Yunus ürkü halindeydi. Çıkamazdı o yüzden. Panik yapmaması için baya bir açığa götürdüm. Açığa götürdükten sonrasında o da doğasına geri döndü.” ifadelerini kullandı.


NTV’yi toplumsal medyadan takip edin

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort