İstanbul’un en yaşlı muhtarı görevini bırakmak istiyor

Büyükada’da aşağı yukarı 30 senedir muhtarlık yapan İstanbul’un en yaşlı muhtarı Şerif Ali Coşkuner, mahallelinin aksi yönde ısrarlarına karşın ilerleyen yaşı ve sıhhat problemleri sebebiyle artık görevini bırakmak istiyor.

Adalar ilçesine bağlı Büyükada’daki Nizam Mahallesi’nin muhtarı 96 yaşındaki Coşkuner, sağlığı elvermediği, herkesle konuşamadığı ve derdini anlatamadığı gerekçesiyle 31 Mart 2024’te yapılacak mahalli seçimlerde tekrar aday olmayacak.

Kastamonu Cide’de 1927’de doğan Coşkuner, askerdeyken tanıştığı Rum kökenli bir Türk arkadaşının ısrarı üstüne 1950’de Büyükada’ya yerleşti.

Coşkuner, 67 yaşından bu yana muhtarlık yapmış olduğu mahallesinde, genci ve yaşlısıyla ada sakinlerinin sevgisini kazandı.

Muhtarlık koltuğuna 1994’ten beri oturmanın gururunu yaşayan Coşkuner, yaşlılık ve sıhhat problemleri sebebiyle uzun devam eden görevini bırakacak olmanın hüznünü yaşıyor.

“Aday yapmasalardı memlekete giderdim”

İstanbul’un en yaşlı muhtarı Şerif Ali Coşkuner, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, rolü süresince muhtelif kurumlardan teşekkür, başarı ve hizmet belgeleri aldığını söyledi.

Vatandaşların, 2024’te yapılacak mahalli seçimler için halen evine kadar geldiklerini ve “bırakma” dediklerini belirten Coşkuner, “Ben artık yaşlandım. Herkesle konuşamıyorum, derdimi anlatamıyorum. Muhtar olmayacağım.” dedi.

Mahallelinin 2019’daki mahalli seçimlerde de kendisinin aday olmasını istediğini aktararak, bu sefer rolü bırakmakta kararlı bulunduğunu dile getirdi.

Coşkuner, “Beni, ‘O adaydır, muhtar olacak’ diyerek muhtar yaptılar. Aday yapmasalardı memlekete giderdim. Yok, artık yapamam. Yerel seçimlerde aday değilim. Zaten kulağımdan rahatsızım, her şeye yanıt veremiyorum.” diye konuştu.

Görevini devrettikten sonrasında memleketi Kastamonu’ya gitmek istediğini özetleyen Coşkuner fakat eşinin mezarının Büyükada’da olması sebebiyle burada yaşamayı sürdüreceğini anlatım etti.

Coşkuner, haftada bir kez ziyaretine gittiği eşinin mezarının yanına defnedilmek istediğini kaydetti.

Mahalle sakinlerinden üç çocuk anası Sevim Türkeş ise adaya 1972’de geldiğini belirterek, muhtar Coşkuner’den oldukça memnun bulunduğunu anlattı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort