İYİ Parti aday çıkaracak mı? Meral Akşener yanıtladı! İYİ Parti seçimde aday çıkartıyor mu?

İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV ekranlarında İlke Karagöz’ün konuğu oldu. Gündemdeki mevzulara dair açıklamalarda bulunan Akşener’e “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a karşı aday çıkaracak mısınız, yoksa blöf mü yapıyorsunuz?” sorusu da yöneltildi. Peki, İYİ Parti aday çıkaracak mı? İYİ Parti seçimde aday çıkartıyor mu?

Blöf yaptıkları yönündeki yorumlara karşı gelen Akşener, “Çok ayıp şeyler söyleniyor. Bu linçlenmede biz aydınlandık. Millet İttifakı’nı en oldukça korumak için çaba sarfeden liderlerden birisi benim. Benim hedefim 2023’te tek erkek sitemini değişiklik yapmak ve yeniden hukukun üstünlüğünü, adaleti, demokrasiyi, ekonomide eşitliği sağlamaktı. Blöf falan yapmıyoruz. Biz kuruluş ayarlarımıza dönüyoruz” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından satırbaşları;

“Cumhur İttifakı etle tırnak gibi olmuş. Biz ise rekabet dediğimiz yol üstünden yürüyecektik, onu başaramadık. MHP ile AK Parti de ayrı girdiler. Ama örneğin Çankırı’da sonuca odaklandı Cumhur İttifakı.

Mülakat sistemi liyakati daha öne alan bir sistem olsun diye kurulmuştu. Ama 2002’den sonrasında bu iş ‘senci-benci’ meselesine döndü. İş sual çalmaya kadar gitti. Bütün siyasal partiler ve ittifaklar seçime girerken mülakat sistemini kaldıracağımızı söyledik. Mülakatın kalkması lazım. Biz kazansaydık da kalkması gerekiyordu. Sayın Erdoğan’ın tutmadığı, tutmak istemediği vaatlerden biri bu.

Faizi artıran da düşüren de aynı zihniyet. Her ikisinde de bir uygulama yoktu, bugün de yok. Şu anda dar gelirli orta derslik kredi kartlarıyla yaşıyor. Hem miktarı düşürüldü hem ürem artırıldı. Emekli maaşlarının en düşüğü asgari ücret kadar olmalı. Asgari ücret artırılmalı.

81 ilde aday çıkaracağız, blöf yapmıyoruz. Her kafası kızanın ‘Biz olmasaydık İYİ Parti olmazdı’ söylediği dile döndü. Bunu CHP’nin mensupları yaptı, yöneticilerinin bir bölümü da dahil. Bu karşılıklı bir Türkiye’ye iyilik. Türkiye’ye iyilik yerine İYİ Parti’ye iyilik şeklinde konuşuldukça bu hoş tutumun yurttaş nezdindeki karşılığı gitti. Onun için ben pişmanım.

Milletin sesini bu iki arkadaşımız da reddetti. Onlara karşı kızgınlığım, hiç bir şeyim yok. O masadan ben iyi mi kalktım? Adayının belirlenmesi iyi mi yapılacak diye konuştuk, gittiğimde ‘Kim aday olsun’a döndü. 5 arkadaşımız Kılıçdaroğlu dedi, ben karşı çıktım. Bu iki arkadaşımızın ismini verdim. Biz CHP’nin iç işlerine mutlaka karışmıyoruz. Bu benim siyasal terbiyeme katiyen yakışmaz. Biz sonradan anladık ki her iki tarafta da ‘ceketimi assam kazanırım’ varmış.

Hiçbir siyasal partiyle rastgele bir yol yürümenin içerisine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde mahalli seçimlere gireceğiz. Kesinlikle bu seçimlerde etkin olacağımıza inanıyorum. Diyelim ki olmadı, katiyen tartışmayacağız. Başarısızlık olması durumunda tüm repertuvar bana aittir, ben de gereğini yapacağım.

Ankara ve İstanbul adaylarımızla alakalı çabalama başlattık. En sona bırakmayacağız. Düzce ve Eskişehir adaylarımız belli. Aydın’da, Balıkesir’de bir noktaya geldik. Mustafa Sandal bey ile dostluğumuz oluştu vakit içinde, bazı zamanlar görüşüyoruz. Doğrusu ben kendisini istedim. Ama hemen hemen bir antak kalma ya da resmi bir konferans yapmadık. Partiyi ziyaret ettiğinde bu yolla konuşmadık. Konserlere yönelik diğer bir mevzu için gelmişti. Ama bir telefon konuşmasında nabız yoklamak amaçlı bir halde söyledim. Çok nazik, zarif bir arkadaşımız. Daha üstüne çökmedik. Keşke adım atsa. Ben oldukça isterim. Ama resmi bir öneri hemen hemen götüremedik. İstanbul’da Buğra Kavuncu aday olabilir de olmayabilir de. Özellikle bir arkadaşımıza oldukça şaşıracaksınız. Ankara adayımız Adnan Beker değil.”

Meral Akşener İYİ Parti Gündem Yaşam Politika Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort