“İyi Parti’den İzmit’e adayım”

Kentimizde geniş bir kesim tarafınca tanınmış Kartepeli iş insanı Yalçın Eldoğan, bugün Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eldoğan, mahalli seçimlerin yaklaşmasıyla beraber İzmit Belediye Başkanlığı için adaylık çalışmalarına başladığını anlatım etti. Muhtarlarla ve STK temsilcileriyle de buluştuğunu söyleyen Eldoğan, kendini İzmit’e tanıtmak istediğini anlatım etti. Eldoğan, Millet İttifakı’nın talibi olmak istediğini belirterek başkan olması durumunda hayata geçireceği projelerden bahsetti.

“ERKEN BİR BAŞLANGIÇ YAPTIM”

Yalçın Eldoğan, mahalli seçim süreci hakkında şunları söyledi: “Mart ayında yapılacak bir mahalli seçim var. Ben erken bir başlangıç yaptım. Siyasi bir geçimişim yok. İş insanıyım. İzmit Belediyesi için belediye başkan ada adaylığımı düşünüyorum. Eylül Ekim ve Kasım ayı içinde gidebileceğim her yere ulaşıp niçin belediye başkan talibi olmak istediğimi açıklayacağım. Kamuya oldukça iş yaptım. Müteahhitim. Kentsel dönüşüm ve kentsel gelişim konusu ile alakalı çoğu proje geliştirdim. 99 depremi ve Maraş depremi örneklerini düşünecek olursak büyük bir depreme bu kenti hazırlamamız lazım. Deprem olmadan bu planları yapmalıyız. Aday olduğum takdirde ‘şunları yapacağım’ dememe gerek yok, çoğu proje hayata geçirdim. Kocaelispor’da vazife yaptım ve orada da çoğu proje geliştirdim.

“GEZİP KENDİMİ TANITACAĞIM”

İzmit’te ciddi bir toplumsal mesken projesine gereksinim var. Kiralar pahalı. Belediyenin gelirlerini artıracak projelere çalışmamız lazım. Ekibimi tanıtacağım. Kasım ayına kadar ‘siyaset yapmak istiyorum’ kısmını söylemeye çalışacağım. Muhtarlarla bir araya geleceğim. Bütün STK’ları gezip kendimi tanıtacağım.  Erken yola çıkmamın nedeni kendimi tanıtmak ve partilerin genel merkezlerine bir mesaj vermek. Ben kamuya yaptığım işler nedeniyle belediyeciliği iyi bildiğimi düşünüyorum. Ben ‘İzmit için hazırım’ mesajını vermek istiyorum.

“KOCAELİSPOR’A CİDDİ KATKILARIM OLACAK”

Ben İzmit doğumluyum. Ticari hayatım Kartepe’de. Hem Kartepe’de hem İzmit’te tanınırlığım var. Ben Kartepe’ye de yardımcı olmak istiyorum. Ama İzmit’te belediye başkanı olursam Kartepe’ye de yardımcı olabilirim. Kocaelispor’a da İzmit Belediye Başkanı olarak ciddi katkılarım olacaktır. İYİ Parti’den aday olmak istiyorum. Şu an genel merkezlerden meydana getirilen açıklamalara göre ittifak görünmüyor. Ben Millet İttifakı’nın talibi olmak istiyorum. İttifak talibi bana göre, partinin içinden gelmiş birisinin olması doğru değil bana göre. Bugün bir ittifak sıkıntısı var. Ben bunun çözülmesinden yanayım. İYİ Parti’ye yakınlığım var. Ama bürokrasi yapmadım.

‘AKŞENER’LE GÖRÜŞECEĞİM’

CHP bu devre fedakarlık yapsın. İzmit için aday çıkarmasın, desteğini versin. Cumhur İttifakı beraber hareket ediyor. Böylece iddialı bir seçim olur. Fatma Hanım, açıklamalarında İzmit Belediyesi’ne aday olamayacağını söylemiş oldu zaten. Benim CHP ile de iletişimim var. CHP’nin İzmit’te almış olduğu oy belli. İttifak eğer olmazsa kazanamayacağı görülüyor. Randevu alabilirsem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le de görüşeceğim. Hiçbir partiye üyeliğim yok şu an. Aday adaylığı süresinde üye olacağım. Meral Hanım’ın İzmit’e geldiği bir programda üyeliğimi yapmak istiyorum.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort