İzmir’de yürüyerek gidebileceğiniz Çıfıt Adası nerede? Çıfıt Adası’na nasıl gidilir?


Asgari tutara yılbaşında yapılacak zam belli oldu mu? Asgari tutara ne kadar zam yapılacak?

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan Çıfıt Adası, güzelliği ile görenleri büyülüyor. Peki Çıfıt Adası nerede? Çıfıt Adası’nda kamp yapılır mı?

Adanın ismi antikçağda Myonnesos olarak anılıyormuş. Günümüzde ise Çıfıt Kalesi ya da Çıfıt adası diye anılmakta. Ada karaya oldukça yakın bir yerde. Dimdik bir kaya gibi gözüken adanın üstü ise masa gibi genişçedir.

Ada üstünde ilkçağ ve ortaçağdann kalma birçok artık da bulunmakta.

detail-photo-fancybox-1

Ada, karanın oldukça yakınında bulunuyor. Hatta adaya yayan geçmek mümkün. Her ne kadar talibi karaya bağlayan denizdeki dolgu geçit binlerce senenin bakımsızlığı kararı dağılmış ve deniz suyunun altında kalmış olsa da adaya deniz ayakkabısı ile yayan geçebiliyorsunuz. Deniz ayakkabısı giymek mühim zira yol üstünde birden fazla deniz kestanesi ve taş bulunuyor.

Çıfıt adası nerede?

Çıfıt adası Seferihisar’ın Doğanbey semtinde yer alıyor.

Çıfıt Adası’na iyi mi gidilir?

Seferihisar’dan ve Teos/Sığacık’dan güneye uzanan yeni gezinsel kıyı yolunda,İpsili /Doğanbey kavşağını geçmenizden 3km. kadar ileride,sağda göreceğimiz yola saparsak kavşaktan 2 km. kadar sonrasında yol ikiye ayrılır.Soldaki yola girerseniz ve 2km. daha giderseniz adanın önüne varıyorsunuz.

detail-photo-fancybox-2

Çıfıt Adası giriş tutarı ne kadar?

Çıfıt Adası’na giriş tutarı bulunmuyor. Kamp yapmak isteyenlerin ise adada ağaç olmadığını bilmesinde yarar var. Bölgede tesis olmadığı için tuvalet, duş, market gibi ihtiyacınız olan şeyleri karşılayacağınız bölgeler de yok.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort