İzmit Belediyesi’nden Büyükşehir’in parkomatına neşter!

Daha önce Rauf Orbay, Köseoğlu ve Cebesoy Sokak başta olmak üzere birçok bölgede üst yapı çalışmaları yapan İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, benzer bir çalışmayı da Karabaş Mahallesi Mimar Sinan Sokak’ta başlattı. Çalışmalar kapsamında sokağa 8 adet aydınlatma direği monte edilecek. Kaldırımlara ise mineralli parke döşenecek.

PARKOMAT KALDIRILDI

Daha önce 3 kere ihale edilen Mimar Sinan Sokak’ta çalışmalar geçtiğimiz hafta itibari ile başladı. Görsel olarak büyük bir değişime giren sokakta en köklü değişim ise daha önce sokakta bulunan paralı park alanı oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen parkomat İzmit Belediyesi’nin insiyatifi ile kaldırıldı. İzmit Belediyesi’nin uhdesine olan alanda yer alan parkomatı büyükşehir belediyesi işletiyordu. Belediye tarafından yenilenen sokakta parkomat kaldırıldı.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun

“DEĞİŞİMİN DEVAMI”

Proje ile ilgili gazetemize konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, “Rauf Orbay Köseoğlu stokları yaptıkça diğer sokak sakinleri de istedi. İlk zamanlar Rauf Orbay yapacağımız zaman karşı çıkmışlardı. Başkanımız çarşı merkezini elden geçirmek istiyordu. Bu sokaklar değişimin devamı” dedi.

“ÇALIŞMALAR DURMADI”

Ülke ekonomisine nedeni ile müteahhitlerin ihaleye girmek istemediğini ifade eden Torun, “Yağış nedeni ile birkaç gün biraz seyrek çalışıldı. Yağmura rağmen durmadı çalışmalar. 1 haftada içerisinde zemin biter yol açılır. 147 metre uzunluğunda bir sokak” dedi.

“BİZİM TASARRUFUMUZDA”

Alanda daha önce parklanma olduğunu hatırlatan Torun, “Parklanma vardı. Onu kaldırdık. Bu yolunda bakımı tadilatı bize aitti ama parklanma gelirini Büyükşehir alıyor. Biz bu yenileme ile birlikte paralı parklanmayı kaldırıyoruz. Bu bizim tasarrufumuzda gelişti. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile iletişime girilmedi. Kaldırımı bilerek geniş tuttuk. 2 metre park tarafında 1 buçuk metre de diğer tarafta olacak. Parklanmayı azaltmak için yenicuma tarafın geniş tutuldu” dedi.

Torun, muhabirimiz Serhat Güneş’e konu hakkında bilgi verdi. 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort