Japonya, 106 ülkeye uyguladığı giriş yasağını sonlandırıyor

Japonya, 106 ülkeye uyguladığı “oturumu olmayan yabancıların” ülkeye giriş yasağını sonlandırıyor. Buna göre, ABD, İngiltere ve Hindistan dahil 106 ülke çıkışlı yolcuların ülkeye giriş yasağı sonlandırılacak.

DÜNYA 08.04.2022 11:06

Japonya, 106 ülkeye uyguladığı giriş yasağını sonlandırıyor

Abone Ol google-news

Japon hükümeti, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 106 ülkeyi içine alan “oturumu olmayan yabancıların” ülkeye giriş yasağı programını sonlandırıyor.

Ülke geneli Covid-19 salgını olay sayılarının düşüş eğilimini koruması sonrası Japon hükümeti sınır kapısı önlemlerini yumuşatma sonucu aldı. Kyodo ajansının haberine göre, ABD, İngiltere ve Hindistan dahil 106 ülke çıkışlı “oturumu olmayan yabancıların ülkeye giriş yasağı” kaldırılacak.

Dışişleri Bakanlığına göre, listede Avrupa’dan Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya ile Asya’dan Endonezya, Malezya ve Filipinler, Orta Doğu’dan Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Latin Amerika’dan Brezilya, Şili ile Afrika’dan Fas ve Tunus yer alıyor.

Vize sınırlamalarının yürürlükte kalacağı tatbik doğrultusunda, “ağır hasta ziyareti ve cenaze” gibi olağan dışı durumlar haricinde, “yabancı turistin ülkeye kabul edilmemesi” uygulaması sürecek.

56 ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI DEVAM EDECEK

Afrika ülkelerinin çoğu, Doğu Avrupa ülkelerinin bir bölümü ile Rusya dahil 56 ülkeye yönelik giriş yasağı ise devam edecek. Yeni kararlar doğrultusunda hafta sonundan itibaren ülkeye günlük kabul edilecek yolcu giriş sayısı da 10 bine yükseltildi.

Japonya’da Covid-19 vaka sayısı 6 milyon 897 bin 77’ye, virüse bağlı can kaybı sayısı 28 bin 548’e ulaştı. Ülke genelinde 494 şahıs yoğun bakım servislerinde Covid-19 tedavisi görüyor.

AA

Günün Önemli Manşetleri

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort