Jorge Jesus: Bizim büyük maksadımız Avrupa değil, Muhteşem Lig

Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe deplasmanda İstanbulspor’u 5-2 yendi.

Karşılaşmanın akabinde basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin bir sefer daha galip geldiğini ve 5 gol attıklarını tabir ederek, “Ligde 11 maçta 30 küsur golümüz var. Avrupa da bu gol averajı üstünde pek fazla kadro yoktur. Bayern Münih ve Manchester City dışındaki ekiplerin bu gol ortalamasını yakaladığını düşünmüyorum. Birinci yarıda kafi bir performans gösterdik, 2-0 ile içeri girdik. Daha fazla olabilirdi. Rakip daha sonrasında maça ortak oldu. Maçın gidişatıyla fizikî kapasite farkımızı koyduk. Riskli, ofansif oyun oynuyoruz ve artta boşluk bırakabiliyoruz. Lakin ben oyuncularımdan bu türlü bir oyun istiyorum. Değerli olan yediğimizden oldukça atmamız” dedi.

“Oyuncularınız fikirlerinize inanmalı”

Müsabaka sonunda Altay Bayındır ile tribünlere gitmesiyle alakalı konuşan Jesus, “En kıymetlisinin öbek bulunduğunu düşünüyorum, ben değilim. Ben de ekibin parçasıyım yöntem idare edici olarak büyük repertuvar benim. Siz dilediğiniz kadar hoş hoca olun, oyuncularınız fikirlerinize inanmazsa talihiniz yoktur. Ben de bu ekibin başkanı olarak oyuncularımı savunmalıyım. Altay’ın yandaş sevgisine ihtiyaçı var. Son maçta vaziyet bu türlü biçimde olmadı. Her oyuncunun kafi olmadığı devirler olabilir, taraftarın bunu anlaması gerekiyor. Reaksiyon göstermemeleri gerekiyor. Futbolcular Fenerbahçe ambleminin ta kendisidir. Biz de taraftarlardan oyunculara sevgi göstermesini istiyoruz” biçiminde konuştu.

“2 stoperden biri sakatlanırsa tahminen ben oynarım”

Takım içindeki rotasyon durumuna değinen tecrübeli yöntem adam, “Altay için rotasyon yapmak istesek bu bölgede 2 kaleci var fakat Attila için yok. Onun yerine oynatabileceğimiz stoper yok sakatlıklardan ötürü. Elimizde 2 stoper var yalnızca. Attila bugüne dek bütün maçlarda oynadı, oyundan çıkmadı ve sakatlık hududunda oynuyor. Lige orta verildiğinde milli ekibe gidecek ve sonda oynamaya devam edecek. O olağanın haricinde bir sportmen. Fizikî manada oldukça düzgün, herhangi bir sakatlık yaşamadı. Onunda oynamaktan öteki bahtı yok. Orta saha ve ön bölgede oldukça fazla opsiyon var, rotasyon yapabiliyoruz fakat art bölge için tıpkı şeyi söyleyemem. Sakatlıkların ne zaman döneceğini tam net bilmiyoruz. 2 stoperden biri sakatlanırsa ne yapacağımı bilmiyorum, tahminen ben oynarım” laflarını kullandı.

“Büyük maksadımız lig”

UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ile oynayacakları maçla alakalı konuşan Jorge Jesus, “Bizim büyük gayemiz lig, birinci sıradayız fakat hiç bir şey güvence değil. Ligi iyi mi bitirdiğimiz değerli. Avrupa Ligi’ni kazanamayacağımızı biliyoruz. Orada oldukça kuvvetli kadrolar var. Gidebileceğimiz kadar uzağa gitmek istiyoruz. Kiev maçından sonrasında tekrar bir lig maçı olacak, o oldukça kıymetli. Fenerbahçe’nin bir B grubu yok tahminen fakat daha genç oyuncular mühlet bulabilir. Tahminen de Dinamo Kiev Teknik Direktörü’nü sevinçli edebiliriz” laflarını kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort