Kabak şayan nasıl yapılır? Kabak şayan tarifinin malzemeleri neler?

Kabak yemeğinin sevilen versiyonlarından kabak şayan tarifi internette sıkça araştırılıyor. Kabak şayan tarifinin iyi mi yapılacağını sizler için derledik. Peki, kabak şayan iyi mi yapılır? Kabak şayan tarifinin malzemeleri neler?

KABAK ŞAYAN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

– 4 yiyecek kaşığı zeytinyağı

– 4 tane rendeden geçirilmiş kabak

– 1 diş sarımsak (ezilmiş)

– 1,5 su bardağı süzme yoğurt

– 1 yiyecek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)

– 1 kahve fincanı su

– 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

– 1 yiyecek kaşığı zeytinyağı

– ½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

– ½ yiyecek kaşığı kuru nane

– ½ yiyecek kaşığı pul biber

KABAK ŞAYAN NASIL YAPILIR?

Kabakların kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz. Sonra da zeytinyağı ile beraber tencerede suyunu çekene kadar güzelce kavuruyoruz.

Ayrı bir tencerede cevizleri zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle beraber kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.

Sonra da hazırlanan sarımsakların 3’te 1’ini yoğurt, sarımsak ve tuz ile beraber karıştırıyoruz.

Daha sonra pişirmiş olduğunuz kabakların 3’te 1’ini yoğurdun içine ilave ediyoruz ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırıyoruz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort