Kaçak avcılara 386 bin 689 lira ceza – Son Dakika Türkiye Haberleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) 6’ncı Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü Finike Şefliği personeli tarafınca dün meydana getirilen av koruma test faaliyetleri sırasında, kaçak yaban keçisi avlayan 3 şahıs yakalandı.

Olayda ele geçirilen 1-2 yaşında adam yaban keçisine ait olduğu anlaşılan ete el konulurken, yivli tabanca da lüzumlu işlemleri yapılmak suretiyle jandarma birimine teslim edildi. Kaçak avcılar ile ilgili 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten 28 bin 95 TL yönetimsel para cezası ve 1 yaban keçisi için 300 bin TL tazminat uygulandı.

ARACA DA EL KONULDU

Kars’ta iki kaçak avcı yakalayan test ekipleri, 3 güvercin ve 1 kızıl şahin için 26 bin 500 TL tazminat, 32 bin 94 TL yönetimsel para cezası olmak suretiyle toplamda 58 bin 594 TL para cezası uyguladı. Avda kullanılan araca da mülkiyeti kamuya geçirilmek suretiyle el konuldu.

Sivas’ın Kangal ve Şarkışla ilçelerinde yakalanan 2 kaçak avcı ile ilgili da şahin ve doğan kuşlarını yasaklanmış avlanma esas ve usullere uymadan avladıkları için 4915 Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten yasal prosedür yapıldı. Yasak avda kullandıkları 1 tane araba ile 6 güvercin ve 1 vahşi kuşa el konuldu. Canlı 6 güvercin ve 1 vahşi kuş tabiata salındı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort