“Kalite Sistem Danışmanlığı” belgeli meslek olma yolunda

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) içinde imzalanan protokol uyarınca, ATO’nun 65 No’lu Danışmanlık Hizmetleri Komitesi’nin yürüttüğü çalışmalar kararı hazırlanan “Kalite Sistem Danışmanı (Seviye 6)” eskiz meslek standardı Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) ön onay aldı. Kalite sistem danışmanlığının, insan niteliğinin en mühim olduğu alanlar içinde yer aldığını kaydeden ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran,Kalite alanında kalifiye işgücünü artırmaya yönelik atacağımız her adım hayattaki rekabet gücümüzü de artıracak” dedi.

Ankara Ticaret Odası’ndan meydana getirilen yazılı açıklamada, ATO’nun 65 No’lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin isteği üzerine, Ankara Ticaret Odası ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) içinde imzalanan protokol uyarınca, Komite’nin yürüttüğü çalışmalar kararı hazırlanan “Kalite Sistem Danışmanı (Seviye 6)” eskiz meslek standardının Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) ön onay almış olduğu bildirildi.

ATO’nun 65 No’lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin standartları belirleme etmek suretiyle sektör temsilcileri, akademisyenler ve mesleği icra edenlerin katılımı ile 4 değişik çalıştay gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, bu toplantılarda alınan bilgiler doğrultusunda “kalite sistem danışmanlığı” ve “kalite yöneticiliği” için iki ayrı standardın eskiz olarak hazırlandığı ve MYK’nın tek bir standart olarak hazırlanmasının makul olduğu görüşü üstüne “Kalite Sistem Danışmanı (Seviye 6)” eskiz meslek standardının MYK’nın onayına sunularak ön onay almış olduğu belirtildi. Bundan sonraki süreçler ile ilgili da malumat verilen açıklamada, eskiz standardın sektörün görüş ve değerlendirmesine sunularak görüşlerin toplanmasının ardından, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun Sektör Komitesi’nce araştırma ve değerlendirmeye doğal olarak tutulacağı sonrasında son kademe olarak MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulduktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanacağı anlatım edildi.

“DÜNYADAKİ REKABET GÜCÜMÜZ ARTACAK”

Günümüz dünya ticaretinde, mal ve hizmetlerin belli standartları karşılayarak kriterlere uyduğuna dair güvenirliği sağlamanın, firmaların rekabet düzeyi açısından ehemmiyet taşıdığını kaydeden Baran, şu şekilde konuştu:

Dünyada rekabet koşullarının çetinleştiği, e-ticaretin gelişmesiyle beraber ülke sınırlarını aştığı bir dönemde, nitelik mevzusu işletmelerin farkını ortaya koyabilmeleri açısından mühim ve lüzumlu bir unsur. İşletmelerin daha iyi performans sağlamaları için kaynaklarını iyi değerlendirmeleri ve kaliteye ehemmiyet vermeleri gerekiyor.

Kalite mevzusu ticaretin dünyaya açılmasında anahtar role sahip. Kalite sistem danışmanlığı, hizmet sektöründe insan niteliğinin en mühim olduğu alanlar arasında. Kalite sistem danışmanlığının belgeli meslek haline gelmesiyle, işletmelerimizin hem mal ve hizmetlerinin kalitesinin hem de hayattaki rekabet gücünün artacağına inanıyorum. Kalite alanında kalifiye işgücünü artırmaya yönelik atacağımız her adım hayattaki rekabet gücümüzü de artıracak.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort