Kan donduran olay! Patronunu vahşice öldürdü

Olay, 5 Temmuz tarihinde saat 17.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara yolu istikametinde seyreden 16 KM 015 plakalı araba sürücüsü Mustafa Ekşi (41), yan koltukta bulunan Halil Kaan Oğuz ile alacak verecek nedeniyle münakaşaya başladı. Tartışmanın büyümesi kararı yanısıra taşımış olduğu bıçağı çıkaran Halil Kaan Oğuz, Ekşi’nin koluna ve boynuna sapladı. Arabayı Kent Meydanı otoparkında durduran Ekşi, kanlar içinde aşağı indi. Önünde bulunan araçtan yardım isteyen Ekşi, yere yığıldı. Vatandaşlar, ellerine geçirdikleri havlularla Ekşi’nin kanamasını dindirmeye çalışırken, Galerici Ekşi’nin 9 aydır yanısıra muhasebeci olarak çalışan Oğuz ise kayıplara karıştı.

İhbar üstüne vaka yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, en yakın hastaneye ağır yaralı olarak Ekşi’yi kaldırsa da meydana getirilen bütün müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Kaçan şahıs, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafınca meydana getirilen çabalama kararı Osmangazi ilçesinde gözaltına alındı. İfadesi alınan Oğuz, “Aramızda alacak verecek meselesi vardı. Bana baskı yapıyordu” dedi. İfadesinin sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğünden geniş emniyet tedbiri altında çıkarılan zanlı adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkan katil zanlısı tutuklanarak ceza evine gönderildi.

OĞUZ İFADESİNDE ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Yaklaşık 10 aydır, Mustafa’nın bütün ticari ve muhasebesini ben takip ediyordum. Bu süre içinde, ortak araba alım satım işleri de yaptık. Olay günü onun kullandığı vasıta ile giderken bir otomobilin satışı konusu ile alakalı aramızda münakaşa çıktı. Bana, ‘Salak saçma adamlara araba sattık. Neden bana mani olmadın. Benim kaybedecek bir şeyim yok. Karımdan da boşanıyorum. Çocuğum da öldü. Geç arkaya. Seni yanımda görmek istemiyorum’ diyerek çıkışıp hakaret etti. Ben de arka koltuğa geçtim. Buna karşın küfürlerini sürdürdü. Bir ara, ‘seni öldürürüm’ diyerek oturmuş olduğu koltuğun dibine elini uzattı. Orada tabanca bulunduğunu düşündüğüm için araçta bulunan bıçağı elime alıp kendisini bıçakladım. Amacım yaralamaktı.”

ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKTUĞU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Savcılığın vakayla alakalı yürüttüğü tahkîkat tamamlanarak Halil Kağan Oğuz ile alakalı ‘Kasten erkek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Güvenlik kameralarının görüntülerinin de delil olarak bulunduğu iddianamede, Halil Kağan Oğuz cinayeti, öldürülme korkusu nedeniyle işlediğini belirtti.

Savunmasında, cinayeti işledikten sonra bir taksiye binerek, Mudanya’da beraber yaşamış olduğu B.B. adlı sevgilisinin evine gittiğini, cinayette kullandığı bıçak ile maktule ait cep telefonunu çöpe attığını söyleyen Halil Kağan Oğuz, “Sevgilimin evinde bir müddet dinlendim. Daha sonra üzerimdeki kanlı giysileri değiştirdim. Ardından, evden ayrılıp Bursa’ya geldim. Geceyi iki ayrı parkta geçirdim. Sonraki gün polise gidip teslim oldum” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort