Kandil gecesi yapılacak özel ibadetler var mıdır? Mevlid Kandili gecesinde nasıl ibadet edilmelidir?

Kandil geceleri iyi mi değerlendirilmelidir sorusu gündeme geldi. Kandil gecelerine hususi bir yakarma biçimi var mıdır? İşte dört gözle beklenen soruların cevabı..

Kandil gecesi yapılacak hususi ibadetler var mıdır? Mevlid Kandili gecesinde iyi mi yakarma edilmelidir?

ensonhaber.com

Mevlid Kandili 26 Eylül Salı (yarın) günü algı edilecek. Vatandaşlar kandil gecesine hususi bir yakarma olup olmadığı konusu ile ilgili muhtelif aramalar yapıyor.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece olarak malum Mevlid Kandili gecesi yarın algı ediliyor.

Rebiülevvel ayının on ikinci günü olarak malum Mevlid Kandili ile ilgili aramalar hız kazandı.

Bu hususi günü yakarma yaparak geçirmek isteyen müslümanlar Mevlid Kandili gecesi yapılacak ibadetler ile ilgili inceleme hazırlamaya başladı.

Kandil gecelerini yakarma ederek geçirmek isteyen vatandaşlar Mevlid Kandili ibadetleri nedir sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor.

Peki, kandil gecelerine hususi ibadetler var mıdır? Mevlid Kandili gecesinde iyi mi yakarma edilmelidir? İşte yanıtı..

Kandil gecelerine hususi ibadetler var mı?

Kandil gecelerine hususi bir yakarma türü yoktur. Fakat bu hususi gecelerde bolca bol dua etmek, kuran okumak ve namaz kılarak bu kutsal gecenin en uygun şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bu gece kaza ya da nafile namazı kılarak yakarma edilebilir.Kandil gecelerinin ertesi gününde oruç tutulabilir.

Peygamber efendimiz “Şaban’ın ortasında (berat gecesinde) yakarma ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen… der.” diye buyurmuştur.

Kandil gecelerine hususi ibadetler var mıdır? Mevlid Kandili gecesinde iyi mi yakarma edilmelidir?

Mevlid Kandilinin önemi nedir?

Mevlid, kelime anlamı olarak; doğum zamanı, doğulan yer ve vakit anlamına gelmektedir. Mevlid Kandilinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya gelişini kutlarız.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğduğu geceye Mevlid gecesi denmektedir. Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifi nedeniyle rebiyülevvel ayının 12’nci günü algı edilen Mevlid kandili, islam alemi için mühim günler içinde yer almaktadır..

Salih Demirgan

Salih Demirgan
Seo Editor

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort